De TV van gisteren: Flink minder kijkers voor Giovanca en Tijs van Op1

Televizier logo

Geplaatst op 15 Januari om 8:57

Kijkcijfers

Kijkcijfers dinsdag 14 januari 2020

Het EO-duo Tijs van den Brink en Giovanca zorgde voor het eerste dalletje van Op1. Het duo scoorde fors minder dan vorige week. Dat betekende dat Jinek als winnaar uit de bus kwam. 
En dat is voor het eerst, buiten de vrijdagen om wanneer Eva profiteert van de enorme kijkcijfers van The voice of Holland. Op1 trok dinsdag 697.000 kijkers. Dat waren er vorige week nog 940.000. Jinek bleef stabiel met 836.000. De daling in kijkcijfers lijkt te liggen aan de presentatoren. 

Married at first sight

Beide talkshows legden het af tegen DWDD (1,4 miljoen) en de Journaals. Ook Married at first sight deed goede zaken, het trouwprogramma kwam zelfs boven de 1 miljoen kijkers uit. En na een dramatische aanloop die afleveringen lang duurde, keken Chantal en Henk elkaar eindelijk in de ogen. Meevaller: geen van beiden rende gillend weg. 

Five days inside

Het nieuwe Sandra Schuurhof-koningshuisprogramma Hart van Oranje op SBS6 scoorde slechts 250.000 kijkers en dat is vrij dramatisch. Op RTL 4 maakte Caroline Tensen haar debuut in Five days inside (780.000 kijkers), het programma dat ze afwisselend presenteert met Angela Groothuizen en Natasja Froger. Caroline bezocht Het Passion, een christelijke organisatie voor dak- en thuislozen. Caroline was de eerste die niet zulke goede recensies kreeg van de kijkers.  

Bekijk ook