Groot-Brittannië gaat het helemaal anders doen op het Songfestival

Televizier logo

Geplaatst op 16 September om 14:41

Muziek nieuws

Groo-Brittannië schrapt vanaf volgend jaar de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Met deze maatregel hopen de Britten eindelijk weer eens in de hoogste regionen te eindigen in het liedjesfestival. 

De laatste jaren verliep het Eurovisie Songfestival desastreus voor de Engelsen. De laatste vier jaar werd de Britse inzending gekozen via een nationale voorronde. Dat resulteerde in een achtereenvolgens, 24ste, 15de, 24ste en 26ste (en laatste) plek. De BBC probeert het tij te keren door een samenwerking aan te gaan met platenmaatschappij BMG. 

De beste liedjesschrijvers

De BBC wil samen met de maatschappij het perfecte liedje maken voor het opkomende festival in Rotterdam. Volgens de zender heeft BMG een paar van de beste liedjesschrijvers in dienst. 

Brotherhood of man

Het wordt nog wel even wachten op de Britse inzending, normaal gesproken gebeurt dat in maart. De laatste keer dat Engeland het Eurovisie Songfestival op zijn naam wist te schrijven was in 1997, met Katrina and the Waves. Wat de Engelse Eurovisie-fans op de been houdt, is de winnaar na de vorige winst van Nederland in 1975. Dat was namelijk Groot-Brittanië met Brotherhood of Man en het onvergetelijke Save your kisses for me. En de geschiedenis wil zich nog wel eens herhalen.