NOS boycot De Vooravond

Televizier logo

Geplaatst op 22 Oktober om 20:13

Actualiteiten

Fidan Ekiz vs. Marcel Gelauff

Fidan Ekiz zegt dat NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff weigert journalisten te laten aanschuiven in haar programma De vooravond. Fidan: "We leven niet in Noord-Korea"
Het begon allemaal met een tweet die Fidan Ekiz donderdagmiddag de wereld instuurde. 

Onjuist

In het Parool reageert Gelauff op de aantijging: "Dit is echt onjuist." Gelauff zegt dat De vooravond zich ontwikkeld tot een opiniërend programma. "Daar is niets mis mee, maar dan is het wel de vraag of NOS-mensen, die volstrekt objectief opereren, daar bij passen. Op dit moment zeg ik nee."

Volstrekt belachelijk

Volgens Fidan Ekiz kletst Gelauff uit zijn nek: "Het is volstrekt belachelijk wat hij zegt. Wij hadden een aantal NOS-mensen op het bord staan die ook echt zouden komen. Tot ik in de uitzending riep dat ik de Geert Wilders-zaak een politiek proces vind. Vrijwel direct daarna werd iedereen teruggetrokken. Dit kan niet, dit gaat echt te ver. We leven niet in Noord-Korea."

DWDD

En de presentatrice heeft nog een overtuigend argument. "Ik was vaak genoeg meer opiniërend als tafeldame in DWDD dan ik nu ben. En daar zat ik gewoon met NOS-mensen aan tafel. Of iemand van de NOS zelf was tafeldame. En die zat daar om een mening te geven."

Samuel Paty

Fidan staat bekend om haar gedurfde stellingnames. Deze week durfde zij zo ongeveer als enige programmamaker of politicus een duidelijke mening te laten horen over de Franse leraar Samuel Paty die werd onthoofd door een extremistische moslim. 

Divibokaal

De NOS wordt vaak verweten dat het onder leiding van Gelauff nogal links georiënteerd is. De hoofdredacteur kwam dit voorjaar nog in het nieuws vanwege de 'divibokaal' die werd uitgereikt aan medewerkers die reportages wisten te maken met zoveel mogelijk mensen met een migratie-achtergrond." Die bokaal werd -na veel kritiek- afgeschaft.