Komende week in GTST: Wonderlijke waterbevallingen en het BN’er benefiet

Televizier logo

Geplaatst op 18 Oktober om 20:30

Soap nieuws

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Nina die bijna haar huwelijk opblies door Bing te vertellen dat ze verliefd is op Daan voordat ze besloot te liegen over een nieuwe kinderwens.

Bye bye baby

Bing gelooft er geen woord van. Nina heeft het al te druk met drie kinderen, hoe gaat een vierde al hun problemen oplossen? Als ze weigert eerlijk te zijn, stormt Bing de deur uit net als Janine aankomt. Ook zij heeft door dat Nina iets anders dwarszit en krijgt de waarheid er wel uit: Nina verlangt naar Daan. Het advies dat Janine voor haar dochter heeft is voor de hand liggend: niet doen, je hoort bij Bing. Toch spreekt ze die avond weer met Daan af, maar het loopt anders. De vorige keer zei Nina dat ze hem haatte en dat was wat hem betreft de druppel. Hij hoeft haar niet meer te zien. Als een verstoten vrouw met een gebroken hart gaat Nina naar huis waar Bing op haar wacht. Hij heeft ondertussen een goed gesprek met Rik gehad en probeert alle begrip te hebben voor Nina’s emotionele toestand. Hij wil geen baby, maar er wel voor haar zijn.

Wolvenduik

Over baby’s gesproken: komende week wordt het langverwachte kindje van Lucas en Tiffy geboren. De aanstaande vader is bloednerveus als Tiffy van haar artsen toch thuis in bad mag bevallen. Veel tijd om te kibbelen is er niet, de kleine dient zich net aan als het bad bezorgd is. Shanti weet Lucas kalm te houden en de boel op orde te krijgen tot de verloskundige het over kan nemen. Samen slaan Lucas en Tiffy zich er moedig doorheen, tot verontwaardiging van Anton die van niets weet en ook niet bij de bevalling mag zijn. Een arts is ook niet nodig, Tiffy zet haar zoon eigenhandig op de wereld.

Veel tijd om op een roze wolk te zitten is er niet. De kersverse ouders liggen nog wat te dimdammen over de naam van hun kindje. De werktitel Lucky valt af, net als hun eerste keuze ‘Aloneyani’. Maar voordat ze in alle rust een naam kunnen kiezen, worden ze overspoeld door welwillende kraamvisite: Anton, Linda, Janine, Nina, Ludo en Valentijn verdringen zich tegelijkertijd om de wieg heen en zijn reuze benieuwd wat de naam wordt. In een geinspireerde opwelling besluit Tiffy dat haar zoon Wolf gaat heten.

Pucks smerige spel

Daan lijkt zich totaal niet te bekommeren om zijn eigen kindje, hij is drukker met de andere vrouwen in zijn leven. Nadat hij Nina glashard de bons heeft gegeven, staat hij deze week z’n vriendinnetje Puck bij in haar pogingen La Puck op de markt te zetten. Hij helpt haar een atelier te vinden die haar ontwerpen gaat maken, maar het is een stuk lastiger om als kleine zelfstandige ontwerper in de grote winkels te hangen. Puck is ten einde raad, tot ze toevallig opvangt van Rover dat zijn moeder dé grote naam achter de klassieke kledinglijn LinLicious was. 

Daags later papt Puck met Linda aan in de Rozenboom. Linda heeft al snel door wat Puck van haar wil en prikt door haar mooie praatjes heen. Toch voelt ze zich gevleid door Pucks woorden, al komt er aan het onderonsje een eind als Nina ineens achter haar staat. De twee krijgen slaande ruzie over de gestolen ontwerpen tot Linda ze uit elkaar haalt en wegstuurt. Voor Puck is de maat vol: ze zoekt contact met een fashion gossipblog en vertelt alles over de vete en Nina’s jaloezie die leidde tot haar ontslag. Nina is razend en dreigt met een advocaat, maar Puck lijkt nergens bang voor.

Daan pakt Billy aan

Daan is het daarnaast ook zat dat hij gemanipuleerd en geschoffeerd wordt door Billy de Palma. Als ze wederom zijn diensten weigert, besluit hij uit wraak de drugscrimineel er bij te lappen. Hij probeert bewijsmateriaal tegen haar te verzamelen, tot grote schrik van Rik die toevallig een telefoontje opvangt. Het is al erg genoeg dat Daan met Nina rommelt, maar De Palma is levensgevaarlijk en hij wil niet nóg een broer verliezen. Daan negeert al die goedbedoelde adviezen en zoekt contact met de oud-politietopman die vorig jaar door Billy werd omgekocht om met vervroegd pensioen te gaan. Daags nadat Daan contact met hem had, komt de man onder mysterieuze omstandigheden om bij een ongeluk.

Billy pakt Laura aan

Shanti heeft een moeilijke eerste week als eigenaar van De Koning. Er komt veel op haar af en de administratie is door haar laaggeletterdheid een enorme uitdaging. Laura biedt haar hulp aan door veel taken tijdelijk over te nemen. Maar ze maakt Shanti onbedoeld nog onzekerder als ze vertelt hoe streng de belastingdienst is en dat zelfs zij als juriste vaak hele weekenden kwijt is om de boekhouding op orde te houden. Shanti raakt er gestrest van: het voelt alsof ze stage loopt in haar eigen zaak. Uiteindelijk grijpt Billy in: ze zet Laura subtiel op haar nummer en regelt dat haar accountant voortaan de boekhouding van De Koning doet.

Valentijn heeft het verpest

Jojo en Lana bundelden vorige week hun krachten en maakten een vlog voor Grapjassen waarin ze meisjes waarschuwden voor Valentijn. Hij is woedend dat ze hem zo vernederen, maar de meiden weigeren het filmpje offline te halen. Jojo heeft zelfs het wachtwoord van het videokanaal veranderd zodat hij er niet bij kan. De zaken gaan van kwaad tot erger als uitkomt dat Valentijn het geld voor Diabetes Live in eigen zak wilde steken. Zijn vrienden willen definitief niets meer met hem te maken hebben en stappen uit Grapjassen. Jojo geeft hem voor de vorm nog wel even het nieuwe wachtwoord: “LOSER”.

Valentijn houdt zich groot en haalt de video offline, maar besluit dan toch om helemaal te stoppen met Grapjassen. Zonder Rover, Kimberly en Jojo is er niets meer aan. Ludo ziet dat zijn kleinzoon in de put zit en adviseert hem stappen te ondernemen waardoor de rest ziet dat hij heus wel te vertrouwen is. Daags voor Diabetes Live besluit Valentijn op eigen initiatief te gaan flyeren voor de benefietavond en dankzij Ludo weet hij zelfs een groep zakenmannen over te halen te doneren.

Maar al dat goede werk is niet voldoende om weer in de gratie van de rest te komen. Tijdens de benefiet in Boks zit hij mokkend thuis te gamen. Omdat gedeelde smart halve smart is, speelt Ludo een potje mee. Maar daags daarna moet Valentijn er aan geloven: hij neemt de jongen mee op sleeptouw door het Rijksmuseum om hem eigenhandig de liefde voor kunst bij te brengen. Het lesje lijkt effect te hebben: Valentijn heeft zowaar zin om kunstgeschiedenis te studeren.

Benefiet met BN’ers

De onthulling dat Valentijn haar ziekte heeft uitgebuit weerhoudt Jojo er niet van om door te gaan met Diabetes Live. Ze gaat zingen én speechen. Maar Kimberly merkt dat Jojo voortdurend uitvluchten zoekt om de persoonlijke speech te maken: het is nog te confronterend voor haar. Daarom besluit ze contact te zoeken met Ronald de Boer, ambassadeur van Stichting DON die zich inzet om diabetes te genezen. Ronald komt samen met zijn dochter Maxime naar Meerdijk. Zij heeft ook diabetes type 1 en wil Jojo een hart onder de riem steken.

Uiteraard komt dit ineens veel te dichtbij voor Jojo. Ze wordt boos en stormt weg. Maxime zoekt haar op in De Koning en heeft een openhartig gesprek over haar ervaringen met de aandoening. Gesterkt door het gesprek stort Jojo zich op haar toespraak en later die avond weet ze iedereen te raken met haar zang én speechkunsten. Het publiek geeft gul en uiteindelijk is er 9979 euro opgehaald. Bing is zo trots dat hij het bedrag bij 10.000 verdubbelt. Na afloop hebben broer en zus een liefdevol gesprek en Jojo besluit weer bij hem en Nina te komen wonen.

Bobby wurmt zich naar binnen

Ook Sjors en Amir hebben een nieuwe huisgenoot. Sjors zit er niet op te wachten, maar Amir besluit dat Bobby best in de lege slaapkamer mag blijven logeren. Sjors vindt het een vreselijk slecht idee, maar laat zich emotioneel chanteren door haar man en stemt in. Bobby mag een week blijven. Het is een zware week voor de jongen als de eerste verjaardag van zijn overleden moeder zich aandient. Sjors en Amir proberen hem op te beuren zonder te vertellen wat de band van Amir met zijn overleden ouders is. De spanning stijgt als Bobby door een iets te bijdehante opmerking woorden krijgt met Lana die zich na Valentijn niets meer laat zeggen. Het loopt met een sisser af, maar dat de twee aan elkaar gewaagd zijn moge duidelijk zijn.

De dag erop gaat het weer mis als Lana een telefoongesprek tussen Bobby en zijn oom opvangt. Hij zou een vreselijke bullebak zijn, maar het is juist Bobby die de man afsnauwt. Ook liegt hij over het feit dat ‘ie van Sjors en Amir voor onbepaalde tijd mag blijven. Lana besluit hem eigenhandig weg te werken door lachgaspatronen in zijn tas te stoppen. Uiteraard komt die doorzichtige truc uit en ondanks Lana’s waarschuwingen dat Bobby niet te vertrouwen is, geven Sjors en Amir hem toestemming voorlopig te blijven. Lana maakt voor de vorm haar excuses, maar als de twee een drankje doen in De Koning zijn ze eerlijk naar elkaar. Zij vertrouwt hem voor geen cent en hij verzekert haar met een kwaadaardige blik dat ze hem niet moet bedreigen, want… hij wint altijd.

En verder: Is het nou slibtong of sliptong, JoJo laat haar outfits afhangen van een playlist en het is definitief game over voor Ludo Sanders’ laatste restje klassieke klasse.