Video

Bereid je voor op spektakel: House of the Dragon seizoen 2 staat op het punt van beginnen

Redactie TVgids ism HBO Max

  ·     ·  
Delen

Fans van Game of Thrones opgelet, want het tijdperk van de draken komt er weer aan!  Het tweede seizoen van de prequel House of the Dragon staat op het punt van beginnen op HBO Max.

Bekijk alvast de trailer om in de stemming te komen.

House of the Dragon

Net als Game of Thrones is House of the Dragon gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, maar het verhaal speelt zich twee eeuwen eerder af.

De serie laat zien hoe Huis Targaryen voor een crisis staat als er moet worden bepaald wie de rechtmatige opvolger is van koning Viserys (Paddy Considine), de huidige heerser over de Zeven Koninkrijken. Viserys' oudste dochter Rhaenyra (Emma D’Arcy) lijkt een logische kandidaat, maar omdat er nog nooit een vrouw is gekroond ontstaat er een machtsstrijd. Ook Daemon (Matt Smith), de broer van de koning, maakt aanspraak op de IJzeren Troon.

Black council vs. Green council

Je raadt het al: er staat een grote burgeroorlog te wachten voor de inwoners van Westeros, ook wel de Dance of Dragons genoemd.

Het rijk splitst in tweeën en wordt gedwongen te kiezen. Rhaenyra, die inmiddels is gekroond tot koningin van de ‘zwarten’, ook wel black council genoemd, heeft de oorlog verklaard aan de ‘groenen’ (green council) die onder leiding staan van Alicent (Olivia Cooke).

Verwacht in House of the Dragon veel politieke machtspelletjes, een beetje romantiek, geweld en veldslagen. Mis het dus niet!

Wanneer is House of the Dragon seizoen 2 te streamen?

House of the Dragon seizoen 2 is vanaf 17 juni elke maandag te zien op HBO Max Advertisement

Wat je verder niet mag missen

Alle tips
Toon meer tips