5x de meest indrukwekkende audities van The voice of Holland

Geplaatst op 17 Juli, 11:37

10 jaar The voice of Holland

In 2010 won Ben Saunders het eerste seizoen van The voice of Holland. Nu, tien jaar later, wordt in Het beste van 10 jaar TVOH teruggeblikt op een decennium vol talentvolle deelnemers en prachtige muziek.

Hier horen natuurlijk ook de Blind Auditions bij van de afgelopen jaren. We frissen je geheugen alvast op met de meest bijzondere momenten van 10 jaar The voice of Holland.

Ben Saunders (2010) 

Kijkers van The voice of Holland weten het allemaal nog goed: de indrukwekkende auditie van Ben Saunders in 2010. Met Use Somebody wist de zanger binnen een paar seconden de stoelen van zowel Roel van Velzen, Angela Groothuizen als Nick & Simon om te draaien. Uiteindelijk was ook het laatste jurylid Jeroen van der Boom lyrisch over de fantastische stem van Saunders.

Zonder enige moeite veroverde de zanger een plekje in de finale. Daar stond hij tegenover Pearl Joan, die we nu ook wel kennen als Pearl Josefzoon. Met het nummer Kill for a broken heart sleepte Saunders uiteindelijk als eerste de titel binnen. 

O’G3NE (2014)

Het gelijkgestemde engelengeluid van O’G3NE maakte al binnen een paar seconden diepe indruk op de jury. En ook na het omdraaien van de stoelen wisten de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley de hele zaal te ontroeren met hun versie van Emotion.

Het trio ging glansrijk door, won de vijfde editie van The voice of Holland en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In 2017 deden de zusjes mee aan het Eurovisie Songfestival, waar ze als 11de eindigden in de finale.

Jennie Lena (2015) 

Jennie Lena zingt in de Blind Auditions het nummer Who’s Loving You van The Jackson 5. Met haar krachtige stem wist ze zelfs indruk te maken op de nogal kritische Anouk, die ze uiteindelijk kiest als haar coach. 

3x waarom het nieuwe seizoen van Hello Goodbye fantastisch is

Lena belandde bij de laatste vier kandidaten, maar wist niet de titel The voice of Holland in de wacht te slepen. Maan de Steenwinkel deed dat wel, die we natuurlijk nu allemaal kennen als zangeres Maan. 

Samantha Steenwijk (2017)

In 2017 zorgde Samantha Steenwijk voor een verfrissende wind tijdens de Blind Auditions. Ze zong namelijk loepzuiver het nummer Ik leef mijn eigen leven van André Hazes, een echte smartlap. De juryleden waren allemaal fan en draaiden binnen een minuut om. Ze koos uiteindelijk voor coach Anouk. 

Sinds haar deelname aan The voice of Holland (waar ze overigens tweede werd in de finale), is Samantha Steenwijk gebombardeerd tot een echte BN’er. Zo is ze een graag geziene gast bij RTL Boulevard om te praten over het Nederlandse levenslied of The voice of Holland.

Esmée Smit (2019)

Esmée Smit kreeg in 2018 te horen dat ze een genetische afwijking heeft waardoor ze doof wordt aan beide oren. Een hel, want zingen is iets dat Esmée het allerliefste doet. Toch besloot ze zichzelf op te geven voor The voice of Holland.

Met succes, want alle vier de coaches draaiden om voor Esmée. Toen ze haar bijzondere verhaal aan de jury vertelde, hield Waylon het niet droog. Helaas stopte Esmée’s avontuur na de battles.

 
Het beste van 10 jaar The voice of Holland zie je op vrijdag 24 juli om 20:00 uur op RTL4.