Herman den Blijker helpt getroffen horeca in Crisis in de tent

Geplaatst op 13 Augustus, 15:47

Samen met Annemarie van Gaal

Door het coronavirus verkeren veel horeca-ondernemingen in zwaar weer. Chefkok Herman den Blijker en zakenvrouw Annemarie van Gaal schieten te hulp in het nieuwe SBS6-programma Crisis in de tent.

In elke aflevering bezoeken Den Blijker en Van Gaal een noodlijdende horecazaak om kennis te maken met de eigenaar. Hoe liep de onderneming voor de crisis? Hoe is de financiële situatie nu? Vervolgens bedenkt het tweetal een plan om de zaak weer winstgevend te maken. Hierbij is Den Blijker natuurlijk verantwoordelijk voor de keuken en Van Gaal voor de geldzaken.

Met hun jarenlange expertise en ervaringen gooit het tweetal alles in de strijd om de zaak te redden. Ze gaan pas weg als ze weer vertrouwen hebben in de toekomst. En als de missie is geslaagd: het behouden van een geliefde zaak.

Hoe gaat het nu met Rolf Wouters?

Pannenkoekenhuis

Een van de horecazaken die Den Blijker en Van Gaal helpen is pannenkoekenhuis ’t Hof uit Vlaardingen. Zonder de hulp van het duo hadden ze het najaar waarschijnlijk niet gehaald, schrijft AD. Eigenaar Mariska Espinoza noemt de transformatie van haar zaak dan ook een ‘lot uit de loterij’.

Herman helpt een handje

Het is niet het eerste programma waarin Den Blijker inspeelt op de coronacrisis. Eerder maakte de chefkok ook Herman helpt een handje. Hierin reed hij met een foodtruck langs ziekenhuizen en voedselbanken om mensen te helpen die tijdens de coronacrisis weinig tijd hadden om te koken. 

Crisis in de tent is vanaf dinsdag 25 augustus wekelijks te zien op SBS6.