Hoe gaat het nu met de winnaars van Holland’s got talent?

Geplaatst op 15 Augustus, 14:14

Een update

Vanaf 29 augustus zendt RTL4 het elfde seizoen uit van Holland’s got talent. Hoe gaat het eigenlijk met de winnaars van de afgelopen jaren? Je leest het hieronder.

Seizoen 1: Daniëlle Bubberman

In 2008 konden talenten zich voor het eerst opgeven voor Holland’s got talent. Een ongekend aantal deelnemers meldde zich aan, maar in de finale ging de strijd uiteindelijk tussen acrobate Daniëlle Bubberman en zanger Waylon (!). Waylon verloor en Daniëlle mocht optreden tijdens het Kerstcircus van 2008 in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. 

Na haar deelname trad ze op in veel bekende shows, zoals het concert van Marco Borsato en De vrienden van Amstel live!. Op het moment houdt ze zich nog steeds bezig met de acrobatiek en heeft ze een eigen site, waarop je haar kan boeken.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

handstands are like walking, swimming and riding a bike: you’ll never forget how to do it

Een bericht gedeeld door Daniëlle Bubberman (@daniellebubberman) op

Seizoen 3: Martin Hurkens

Met zijn klassieke operastem won Martin Hurkens glansrijk het derde seizoen van Holland’s got talent. Al vrij snel daarna nam hij zijn grootste hit op: You raise me up. De videoclip van het nummer ging de hele wereld over en leverde aanvragen op uit China, Taiwan en Japan. Martin was zelfs te horen in in de aftiteling van een populaire Chinese televisie-serie, Charlie Soong.

Helaas ligt Martins carrière door het coronavirus even stil, maar grote kans dat hij ooit weer de wereld over reist voor zijn optredens. 'Dromen mag, en soms komen deze ook nog uit' is zijn credo.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Martin Hurkens in Loosdecht #martinhurkens

Een bericht gedeeld door 藤丸昇一 (@333.shouichi) op

Seizoen 5: DDF Crew 

DDF Crew is een Belgische Double Dutch crew, die met hun bijzondere touwtje spring-kunsten de jury van Holland’s got talent omver wisten te blazen. Ze wonnen het vijfde seizoen en kregen allemaal een ticket naar Las Vegas om op te treden in de V The Ultimate Variety Show. 

Inmiddels heeft DDF Crew hun zogeheten rope skipping gemixt met streetdance, wat in de smaak valt over de hele wereld. Een greep uit de landen waar de dansgroep heeft opgetreden: Australië, Hongarije, Japan, Maleisië, Marokko, de VS en Zuid-Korea.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Having fun at #battleofhonour2020 #ddfcrew #showcase #doubledutch #jumprope #ddf

Een bericht gedeeld door DDF Crew (@ddf_crew) op

Dit zijn de juryleden van Holland's got talent

Seizoen 6: Amira Willighagen

Amira Willighagen is misschien wel de bekendste winnares van Holland’s got talent. Tijdens haar auditie zong de negenjarige de aria O mio babbino caro uit de Italiaanse opera Gianni. Hiermee verwierf ze niet alleen in Nederland bekendheid, maar ook daarbuiten: haar auditie werd op YouTube door 34 miljoen mensen bekeken. 

Amira, die half Zuid-Afrikaans is, zong ook in de liveshows bijzondere operanummers en won uiteindelijk de finale van het zesde seizoen. Daarna nam ze al snel een aantal platen op, waarvoor ze in 2014 haar eerste gouden plaat ontving. Toch is het op het moment stil rondom Amira. De inmiddels 16-jarige zou samen met haar moeder en broer in Zuid-Afrika wonen, zodat ze wat vaker naast haar schoolwerk in het buitenland op kan treden.  

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Hoera! Amira is jarig! ‘Liken=feliciteren! 🥳👇 #amira #amirawillighagen #sweetsixteen #omroepgld

Een bericht gedeeld door Omroep Gelderland (@omroepgld) op

Seizoen 10: Shinshan

De meest recente winnaar van Holland’s got talent is Shinshan. Dit is de artiestennaam van de 17-jarige Jean Salazar Tavera uit Malden. Met zijn bijzondere streetdance moves wist Shinshan de jury te overtuigen en won hij het tiende seizoen van Holland’s got talent.

Inmiddels oefent Shinshan er druk op los met zijn The Pigeons-crew. Ook nam hij met een andere streetdancer een videoclip op, die je kunt bekijken op zijn Instagrampagina. 

Het nieuwe seizoen van Holland’s got talent zie je vanaf zaterdag 29 augustus op RTL4.