Hoe gaat het nu met Rolf Wouters?

Geplaatst op 13 Augustus, 13:03

Comeback of niet?

Na jaren van afwezigheid keert Rolf Wouters (57) binnenkort terug op televisie. Hij presenteert het nieuwe programma Split Screen, dat vanaf 30 augustus is te zien op SBS6. Hoe gaat het met de presentator? En waar hield hij zich de afgelopen jaren mee bezig? Je leest het hieronder.

Wouters kennen we allemaal van grote televisieshows als Big Brother, Uhh… Vergeet Je Tandenborstel Niet, Wedden, dat…? en Now or Never. Deze kijkcijferhits stammen uit de jaren ’90 en werden uitgezonden door de commerciële omroepen RTL4 en Veronica (toen nog Yorin).

In 2001 maakte Wouter de overstap naar de publieke omroep (AVRO). Hier presenteerde hij Rolfs Antwoordapparaat en De Factor Rolf, maar deze programma’s waren geen groot succes. Na de flops werd al snel bekend dat Wouters en de AVRO hun samenwerking beëindigden.

Portugal 

Vanaf 2005 verdween Wouters van het beeldscherm. Echter verveelde de showmaster zich niet: hij verhuisde naar Portugal om een nieuw leven op te bouwen. Hier werkt hij zo nu en dan nog als tekstschrijver en heeft hij een kurkplantage en een boerderij. Zijn grote passie, laat hij aan RTL Boulevard weten.

Rob van Doe alsof je thuis bent: 'Er was zelfs geen drinkwater'

Split Screen

Nu, 15 jaar na Wouters' laatste televisieklus, heeft hij dus weer een uitdaging te pakken. Vanaf 30 augustus verschijnt de presentator op SBS6 met het nieuwe programma Split Screen. In deze quiz krijgen de deelnemende koppels steeds twee foto’s te zien die staan voor een getal. Aan hen de taak om een getal te noemen dat zich tussen de onbekende getallen bevindt. Spelen ze het spel goed? Dan gaan ze misschien wel met tien duizenden euro’s naar huis.

In RTL Boulevard vertelt Wouters veel zin te hebben in de nieuwe televisieklus. Maar of het nou zijn grote comeback is? "Ik wil zeker niet permanent op het scherm lopen. Het moet wel een beetje leuk blijven en ik wil de kijker niet vervelen."

Split Screen zie je vanaf zondag 30 augustus wekelijks op SBS6.