Kijk terug: Mooi gesprek over toestand en leven Abdelhak Nouri

Geplaatst op 26 Maart, 21:01

Vader en broer

Het gaat goed met Abdelhak - Appie - Nouri. Hij is thuis en bij bewustzijn. Dat vertelden vader Mohammed en zijn broer Abderrahim donderdag bij De wereld draait door, dat vanwege de komst van een boek over het Ajax-talent helemaal in het teken van Appie stond.

Dit jaar is het drie jaar geleden dat de talentvolle voetballer Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van zijn club Ajax een hartstilstand krijgt. Bij de reanimatie die volgt loopt de dan 20-jarige speler zulke ernstige hersenschade op dat hij in coma raakt en zijn voetbaldroom definitief in duigen valt.

Boek over Appie

Khalid Kasem, bekende advocaat en vertrouwenspersoon van de familie Nouri, brengt binnenkort een boek uit over Abdelhak. Reden voor De wereld draait door om de een na laatste aflevering ooit volledig aan de voetballer te wijden. In onderstaand fragment vertellen Khalid, Appie's vader Mohammed en zijn broer Abderrahim hoe het nu met hem gaat, maar ook over hoe hij ontdekt werd en over zijn liefde voor Ajax. "Nog voor hij gescout was door Ajax zei hij tegen Feyenoord: 'Ik kom niet naar jullie want ik ben al gescout door Ajax". 

Ook Humberto Tan bewaart mooie herinneringen aan Appie Nouri