Vier gezinnen openhartig over gelduitgaven in Waar doen ze het van?

Geplaatst op 23 September, 8:00

De tv-tips van 23 september

Vanavond begint Waar doen ze het van?, een nieuwe serie op NPO1 waarin vier gezinnen een half jaar lang moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten. Intussen geven de gezinnen een inkijkje in hun portemonnee. Wat er nog meer te zien is op 23 september, vind je hieronder.

Verdrietig in de coronatijd 

In Thuid op zuid ontmoet Adelheid Roosen Anja en Ger, die alzheimer heeft. In coronatijd is de zorg voor Ger helemaal op Anja’s schouders terechtgekomen en dat valt haar steeds zwaarder. Adelheid wil weten wat haar verlichting zou brengen. 

NPO2 – 20:30 uur – Thuis op Zuid 

Ewout Genemans getuige van grote politieactie 

Ewout Genemans mag in Bureau 040 meekijken met een grote actie van de recherche, waarbij meer dan honderd agenten zijn betrokken. Verder observeert hij samen met undercoveragenten een drugsdeal en laat hij beelden zien van een arrestatieteam dat een groep gevaarlijke drugscriminelen oppakt.

RTL4 – 21:30 uur – Bureau 040

EditieNL: Moet de botoxleeftijd omhoog van 18 naar 21 jaar?

Geld is geen taboe in Waar doen ze het van? 

Met de zesdelige serie Waar doen ze het van? wil de EO het onderwerp ‘geld’ en de verschillen in inkomsten en uitgaven uit de taboesfeer halen. Om dit te doen, volgt het programma een half jaar lang vier gezinnen die moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten. Familie De Vrind heeft een schuld van 75.000 euro terwijl bij de Azimi's bijna het dubbele daarvan maandelijks binnenkomt.

NPO1 – 21:30 uur – Waar doen ze het van?

Terug naar de jaren 90 met Andere tijden

Politiek correct Nederland stond eind jaren 90 op z'n kop vanwege de uitspraken van de rector van het Utrechtse Niels Stensen College. In Andere tijden vertelt hij presentatrice Astrid Sy over die turbulente periode, net als oud-leerlingen. Wat was er aan de hand? De rector in kwestie, Matthé Sjamaar, trok destijds aan de bel omdat hij van mening was dat er te veel Marokkanen op zijn school zaten. 

NPO2 – 22:20 uur – Andere tijden