New York, New York

Geplaatst op 18 Juni, 21:10

Kitty Edwards vertrekt naar New York. Frank besluit met haar mee te gaan. Gordon heeft ondertussen zijn handen vol aan het voorkomen van de rechtszaak die Lord Wynnstay heeft aangespannen tegen zijn vader.
Kitty Edwards (Amy Beth Hayes) vertrekt in Mr Selfridge naar New York. Na een gesprek met meneer Selfridge zelf besluit Frank met haar mee te gaan en samen laten ze Groot-Brittannië achter zich. Zoon Gordon heeft intussen zijn handen vol aan het voorkomen van de rechtszaak die Lord Wynnstay (Robert Pugh) heeft aangespannen. Maar een van diens medewerkers doet een ontdekking over Harry Selfridge die ervoor zorgt dat deze Lord zijn aanklacht niet zomaar intrekt. Harry zelf staat op het punt om de zaak financieel vlot te trekken. Maar als de dubieuze Jimmy Dillon - die zich voordoet als goede vriend - hem voorstelt om een winkel over te nemen, gaat Harry daarmee akkoord. Dat brengt een zeker risico met zich mee, maar wel een dat Harry bereid is te nemen.

Werkplaatsdrama

Het boek Shopping, seduction and Mr Selfridge bracht producer Kate Lewis op het idee voor de dramaserie Mr Selfridge, over de gelijknamige Amerikaanse koopman in Engeland. Ze tipte haar vriend Andrew Davies (scenarist van onder meer Pride & prejudice), die er meteen brood in zag. “Hij gokte, ging vaak vreemd en was tegelijkertijd een liefhebbende echtgenoot en huisvader. Ik realiseerde me dat zijn levensverhaal een mooie basis zou zijn voor een werkplaatsdrama”, aldus de enthousiaste Davies. Ook de kijkers sloten de koopman al snel in hun hart.

Tags