Spektakel op de shorttrackbaan

Geplaatst op 14 Februari, 11:10

Shorttracker Suzanne Schulting is dag twee van de World Cup in Dordrecht topfavoriet op de haar geliefde 1000 meter. Slaat ze toe voor eigen publiek? De dag eindigt met spectaculaire aflossingsfinales voor gemengde teams.

De tweede dag van de World Cup shorttrack in Dordrecht belooft spektakel. Eerst staan de halve finales en de eindstrijd van de1500 meter (mannen en vrouwen) op het programma, dan zijn er de 1000 meter-finales en de dag eindigt met de spectaculaire aflossingsfinales voor gemengde teams. Nederland heeft met Suzanne Schulting de topfavoriet voor de 1000 meter. De olympisch-, wereld- én Europees kampioen is de afgelopen twee jaar bijna ongenaakbaar op deze afstand. Kan ze het thuispubliek trakteren op een zege?

Sjinkie Knegt

Bij de mannen keert Sjinkie Knegt terug op de schaatsbaan. De Fries was lang uitgeschakeld vanwege brandwonden, opgelopen bij het aansteken van zijn houtkachel. Tot het laatste moment was het onzeker of hij zijn rentree zou maken in Dordrecht, maar de Fries is erbij.