Jinek

RTL 4

RTL 4 

Eergisteren

 21:19 - 21:58

Met in deze uitzending:

* Hella Hueck
De Nederlandse economie krijgt een harde dreun door de maatregelen om het nieuwe coronavirus een halt toe te roepen. Een recessie door de coronacrisis lijkt onvermijdelijk. Journalist Hella Hueck schuift aan en legt uit.

* Frank Oostdam en Truus Vegter
Het is een monsteroperatie waar de reisbranche en Buitenlandse zaken zich nu over buigen: duizenden gestrande Nederlandse reizigers van over de hele wereld terug halen. Er is 10 miljoen euro uitgetrokken voor dit project en naar verwachting gaat de hele onderneming eerder weken dan dagen duren. Een van de landen waar veel Nederlanders nu vastzitten is Peru. Voor Truus Vegter is het daarom nog onzeker wanneer hij zoon die daar stage loopt weer terug kan keren naar Nederland. Vanavond is ze te gast met Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.

* Esther de Rooij
Dat er in Nederland een tekort aan coronatesten is, is het gevolg van de afhankelijkheid van de Zwitserse farmaceut Roche. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vandaag in de Kamer na onderzoek van Follow the Money. Vanavond aan tafel: Esther de Rooij, ceo van Roche Diagnostics Nederland.

* Ali B en Poke
Drukte bij de stranden, volle parkeren en zelfs feestjes. Met name jongeren houden zich niet aan de maatregelen van het kabinet. Ook Ali B. schrok zich kapot bij het zien van de beelden. En dus maakte hij samen met rapper Poke het nummer ANDERHALF, om jongeren bewust te maken hoe belangrijk het is afstand van elkaar te houden. Met succes, ANDERHALF is al 1,6 miljoen keer bekeken op YouTube. Vanavond vertelt Ali B. samen met Poke erover bij Jinek
Opslaan

Over dit programma

Titel

Jinek

Aflevering

60

Seizoen

1

Zender

RTL 4

Genre

Informatief