Meldpunt

NPO 2

Consumentenprogramma

NPO 2 4 Mei 2021 09:40 - 10:15 h
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen. Al jaren houdt 'Meldpunt' vinger aan de pols bij de (ouderen)zorg: altijd kritisch, maar ook opbouwend.
Met in deze uitzending:
* De voordelen en risico’s van prefab-woningen.
Binnen negen jaar moeten een miljoen nieuwe woningen gebouwd worden. Om het bouwtempo op te voeren en de huizen betaalbaar te houden wordt steeds meer gekeken naar prefab-woningbouw. Complete huisonderdelen worden in een fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dat klinkt mooi, maar gaat ook soms mis.

* Bedaankoop.
Simon (86) en Nel (83) Kloosterman ontvangen een verkoper van een Rotterdamse beddenzaak aan huis. Uit een folder kiezen ze een boxspring van 7098 euro. Het bed zou aangepast zijn op de hulpbehoevendheid van deze twee ouderen. Maar het bed dat wordt geleverd, lijkt totaal niet op de foto in de folder. Het bed is te laag en de matrassen zijn te zacht en niet gestoffeerd. Een medewerker van het beddenbedrijf biedt nieuwe matrassen aan, maar dan moet het echtpaar wel 700 euro bijbetalen. Dat willen ze niet. MAX Ombudsman Jeanine Janssen laat het gekochte bed onderzoeken en haalt verhaal bij het beddenbedrijf.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Meldpunt

Aflevering

14 - De voordelen en risico's van prefabwoningen

Seizoen

2021

Premiere

2021

Presentator

Elles de Bruin

Zender

NPO 2

Omroep

MAX

Genre

Informatief

Subgenre

Consumentenprogramma

Land

NL

Ondertiteling

Ja