Nieuwsuur

NPO 2

Actualiteiten

NPO 2 Eergisteren 10:10 - 11:00 h
Het nieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie door Mariëlle Tweebeeke of Jeroen Wollaars, of door invalpresentatoren Eelco Bosch van Rosenthal of Petra Grijzen.
Met in deze uitzending:
* Onbegrip bij winkelbranche over uitgelekte maatregelen
De avondklok wordt voor 3 weken verlengd en daardoor is het mogelijk om op andere gebieden versoepelingen toe te staan. Dat is volgens ingewijden de uitkomst van het Catshuisberaad gisteren. Volgens Haagse bronnen mogen middelbare scholen en mbo's volgende week weer gedeeltelijk open en ook kappers mogen weer aan de slag.

Winkels zouden wellicht op afspraak open mogen. Daar is de winkelbrancheorganisatie INretail niet over te spreken. Volgens de directeur kunnen de winkels prima open op 3 maart. Een gesprek met ondernemers in de binnenstad van Zwolle over de aangekondigde maatregelen.

* Uitspraak tegen 'folteraar van Assad'
De bloedige oorlog in Syrië duurt inmiddels al tien jaar. Nog altijd zit president Bashar al-Assad stevig in het zadel en hebben de Verenigde Naties gefaald om ook maar één iemand van zijn regime voor een internationaal tribunaal te krijgen. Toch zal komende woensdag voor het eerst een medewerker van Assads veiligheidsdienst waarschijnlijk schuldig worden bevonden voor misdaden tegen de menselijkheid. En wel door een rechtbank in Duitsland.

Vanavond een vooruitblik op de uitspraak.

* Techondernemers over het Nederlandse innovatieklimaat
Jonge innovatieve bedrijven zijn belangrijk voor de kenniseconomie die Nederland wil zijn. Daar zijn alle politieke partijen het wel over eens. Maar hoe goed is het innovatieklimaat van Nederland eigenlijk? En wat kan er beter? In de laatste aflevering van de verkiezingsserie Buiten het Binnenhof vraagt verslaggever Jan Eikelboom het aan jonge ondernemers in de tech-industrie.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over dit programma

Titel

Nieuwsuur

Aflevering

52 van 351

Seizoen

2021

Premiere

2021

Presentator

Mariëlle Tweebeeke

Zender

NPO 2

Omroep

NOS/NTR

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Subgenre

Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja