Nieuwsuur

NPO 2

Actualiteiten

NPO 2 Eergisteren 21:30 - 22:00
Het nieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie door Mariëlle Tweebeeke of Jeroen Wollaars, of door invalpresentatoren Eelco Bosch van Rosenthal of Petra Grijzen.
Met in deze uitzending:
* Hoe lang duurt de formatie-impasse nog?
Sinds de verkiezingen zijn er alweer 127 dagen verstreken. Daarmee is deze kabinetsformatie sinds vandaag de langstdurende sinds de Tweede Wereldoorlog. Wat kunnen we verwachten tijdens de 'formatie-vakantie'? En in hoeverre zitten de meningsverschillen tussen D66 en ChristenUnie de formatie in de weg? Politieke verslaggever Arjan Noorlander bespreekt de laatste ontwikkelingen.

* Kloof tussen gevaccineerden en in niet-gevaccineerden?
Met de opkomst van de deltavariant neemt ook de roep tot strengere maatregelen toe. In de Verenigde Staten nemen sommige bedrijven het heft in eigen hand door medewerkers die niet gevaccineerd zijn de toegang tot kantoor te ontzeggen. Gaan we zo'n tweedeling ook in Nederland zien? En wat betekent dat voor de positie van niet-gevaccineerden in de samenleving? Te gast is gezondheidsfilosoof Roland Pierik.

* De Olympische Spelen gaan van start
De 32e editie van de Olympische Spelen gaan morgen van start in Tokio. Hoe is de sfeer daar? Wat kunnen we verwachten van de openingsceremonie? En hoe beperkend zijn de coronamaatregelen voor de sporters? Onze verslaggever Sjoerd den Daas is ter plaatse en praat ons bij.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Nieuwsuur

Aflevering

198 van 351

Premiere

2021

Presentator

Mariëlle Tweebeeke

Zender

NPO 2

Omroep

NOS/NTR

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Subgenre

Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook