Nieuwsuur

NPO 2

NPO 2 

15 Januari 2020

 09:15 - 10:00

h
Het nieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie door Mariëlle Tweebeeke of Jeroen Wollaars, of door invalpresentatoren Eelco Bosch van Rosenthal of Petra Grijzen.
Met in deze uitzending:

* Subsidie voor twijfelachtige terugkeerprojecten asielzoekers. Speciale trainingen voor uitgeprocedeerde asielzoekers die zeggen terug te willen naar hun land van herkomst hebben nauwelijks effect. Uit ons onderzoek blijkt dat bijna de helft tot twee derde van de deelnemers niet terugkeert. Van de mensen die wel een retourreis maken, is niet meetbaar of dat dankzij de trainingen is. Te gast zijn Kamerleden Bente Becker van de VVD en Madelaine van Toorenburg van het CDA.

* Iran-deal verder onder druk. Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk maken gebruik van een regeling in de deal met Iran die is bedoeld voor de behandeling van klachten over de naleving ervan. Ze beschuldigen Iran zich niet aan de afspraken te houden. Iran heeft de naleving van de afspraken geleidelijk afgebouwd uit ontevredenheid met het besluit van de Verenigde Staten, dat zich in 2018 eenzijdig uit de deal terugtrok. Hoe nu verder? We bespreken het met Sico van der Meer van Clingendael en met Mohammad Marandi, politiek analist en hoogleraar aan de universiteit van Teheran. Hij heeft banden met het Iraanse regime.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Nieuwsuur

Aflevering

13

Seizoen

2020

Premiere

2020

Zender

NPO 2

Omroep

NOS/NTR

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk