Nieuwsuur

NPO 2

NPO 2 

Eergisteren

 21:30 - 22:10

Het nieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie door Mariëlle Tweebeeke of Jeroen Wollaars, of door invalpresentatoren Eelco Bosch van Rosenthal of Petra Grijzen.
Met in deze uitzending:

* Coronacrisis zorgt voor diepe recessie
Nederland komt door de coronacrisis hoe dan ook in een recessie, zegt het Centraal Planbureau. Ondanks alle economische steunmaatregelen zal de crisis hoge werkloosheid veroorzaken. Pieter Hasekamp, directeur van het CPB, bespreekt vanavond de verschillende economische scenario's voor de toekomst.

* Debat over coronacrisis
De Tweede Kamer debatteert vandaag over de ontwikkelingen in de coronacrisis. Vanavond een verslag daarvan in onze uitzending. Politiek duider Arjan Noorlander behandelt de belangrijkste punten uit het debat.

* Wel ziek, maar geen zorg door corona
Veel mensen krijgen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus te maken met afgezegde afspraken bij ziekenhuis, specialist of huisarts. Alleen spoedeisende afspraken gaan door. Een meerderheid van de patiënten maakt zich hier zorgen over en vreest dat het uitstel gevolgen heeft, bleek vorige week uit een enquête van Nieuwsuur en de Patiëntenfederatie.
Op het verhaal kwamen veel reacties van mensen die zich ook grote zorgen maken. Vanavond spreken we daarom opnieuw met patiënten, en met artsen die vinden dat beter nagedacht moet worden over het verdelen van (niet spoedeisende) zorg in deze tijden.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Nieuwsuur

Aflevering

85 van 352

Seizoen

2020

Premiere

2020

Presentator

Jeroen Wollaars

Zender

NPO 2

Omroep

NOS/NTR

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk