Nieuwsuur

NPO 2

Actualiteiten

NPO 2 21 November 2020 21:30 - 22:10
Het nieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie door Mariëlle Tweebeeke of Jeroen Wollaars, of door invalpresentatoren Eelco Bosch van Rosenthal of Petra Grijzen.
Met in deze uitzending:

* Georgia bepaalt hoeveel Biden straks voor elkaar krijgt
De hertelling in de Amerikaanse staat Georgia heeft niets veranderd aan de uitslag van de presidentsverkiezingen. Dat betekent dat Joe Biden de zuidelijke staat wint.

Toch is het verkiezingscircus in Georgia voorlopig niet voorbij. Voor de verkiezing van beide senatoren is een tweede ronde nodig, omdat geen van de kandidaten begin deze maand een meerderheid kreeg.

Bij die herverkiezingen staat erg veel op het spel. Als de Republikeinen ook maar een van de twee zetels behouden, heeft aankomend president Biden geen meerderheid in de senaat. Dat zou betekenen dat hij veel minder van zijn plannen kan uitvoeren.

* Cruiseschepen willen weer varen, maar kan dat veilig?
Iedereen herinnert zich nog de ronddobberende cruiseschepen met een corona-uitbraak die nergens meer welkom waren. De cruisesector is een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. Een herstart van het cruisen is nog niet in zicht, maar de sector zelf denkt dat het veilig kan. Er wordt over gesproken met de sector en een viroloog. Econoom Mathijs Bouman is te gast.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over dit programma

Titel

Nieuwsuur

Aflevering

319 van 355

Seizoen

2020

Premiere

2020

Presentator

Mariëlle Tweebeeke

Zender

NPO 2

Omroep

NOS/NTR

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Subgenre

Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja