Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 14 Januari 2021 00:00 - 01:05 h
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:

* Wouke van Scherrenburg over haar nieuwe serie ‘de strijd om het Binnenhof’
Het gaat er soms hard aan toe in de Tweede Kamer, maar het is nog niets vergeleken met wat zich daar vroeger afspeelde: nietsontziende machtsstrijd, onthoofdingen en levens vol tragiek. Voormalig politiek journalist Wouke van Scherrenburg dook voor de nieuwe serie ‘De strijd om het Binnenhof’ in de levens van politieke kopstukken, van Thorbecke tot Pim Fortuyn.

* Wanda de Kanter over haar strijd voor een rookvrije generatie
Longarts Wanda de Kanter is misschien wel de fanatiekste anti-tabakactivist van Nederland. Ze stopt nu met haar werk als longarts in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, om zich volledig te richten op haar strijd tegen roken. Vanavond bij Op1 vertelt ze waarom ze vecht voor een rookvrije generatie.

* Joost Vullings, Suse van Kleef en Ab Osterhaus over het kamerdebat
Vanavond bij Op1 vertelt journalist Suse van Kleef over Groot-Britannie, waar de Britse variant van het virus leidt tot grote paniek en overvolle ziekenhuizen. Viroloog Ab Osterhaus bespreekt de gevaren van weer een nieuwe virusvariant: de Braziliaanse. En krijgen we te maken met een avondklok? Joost Vullings, politiek verslaggever voor EenVandaag, schuift aan met het laatste nieuws uit de Tweede Kamer.

* Jacqueline Groen moest door corona aftreden als burgemeester van Heerde
Het leven van Jaqueline Groen stond het afgelopen jaar volledig in het teken van corona. Ze was burgemeester van een van de zwaarste getroffen gemeentes in ons land, het Gelderse Heerde. Tot het virus ook vat op haar kreeg en ze gedwongen haar ambt moest neerleggen. Vanavond bij Op1 vertelt ze over de ziekte en het afgelopen jaar.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

8 van 116

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/EO/MAX/WNL

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja