Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 23 Februari 2021 22:40 - 23:45
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:
* Journalist en presentatrice Catherine Keyl werd vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren. Haar vader had in het concentratiekamp Sachsenhausen gezeten en liep daar een zwaar trauma op. Iets wat Catherine tekende voor het leven. Nu, ruim 75 jaar na de oorlog, heeft ze er een boek over geschreven. In ‘Oorlogsvader’ vertelt ze over de zoektocht naar haar vader en blikt ze terug op haar jeugd.

* Dinsdagavond om 19:00 uur geven demissionair premier Rutte en minister Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie. Verwacht wordt dat vanaf volgende week de contactberoepen weer aan de slag kunnen, winkeliers iets meer ruimte krijgen en dat middelbare scholen en mbo’s gedeeltelijk open gaan. De avondklok blijft voorlopig nog wel van kracht. Een gesprek over de persconferentie met voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers, politiek verslaggever van EenVandaag Joost Vullings en viroloog Anne Wensing.

* Edwin Boogaerts vindt de versoepelingen niet ver genoeg gaan. Hij is samen met zijn broer eigenaar van twee kledingwinkels in Winterswijk en Eibergen en wil zijn winkels volgende week sowieso heropenen. Voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland Jacco Vonhof heeft daar begrip voor.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

37 van 121

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink

Zender

NPO 1

Omroep

EO

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja