Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 5 Mei 2021 23:45 - 00:50 h
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:

* Jan Paternotte (D66) en Fleur Agema (PVV) debatteren over het vaccinatiepaspoort.
Moet er een vaccinatiepaspoort komen? Het demissionair kabinet ziet het als entreebewijs voor buitenlandse reizen en binnenlandse evenementen. Is dit een indirecte vorm van vaccinatiedwang? En hoe verhoudt deze oplossing zich tot toegangstesten? Vanavond debatteren D66-Kamerlid Jan Paternotte en PVV-Kamerlid Fleur Agema over de vraag hoe wij meer vrijheid kunnen krijgen als de coronamaatregelen worden versoepeld.

* Dionne Stax dook in het leven van koningin Maxima.
Binnenkort viert koningin Maxima haar vijftigste verjaardag. Reden voor Dionne Stax om met haar programma ‘Dionne Dichtbij’ in het leven van onze vorstin te duiken, want hoe werd een gewoon Argentijns meisje toch de koningin van Nederland? Vanavond bij Op1 vertelt de presentator wat ze allemaal ontdekte bij het maken van deze serie.

* Roxane van Iperen en Frits Barend over hun 4 mei-lezingen.
Gisteravond hield schrijfster Roxane van Iperen de 4 mei-toespraak in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Nederlanders moeten zich volgens haar meer verdiepen in wat er echt gebeurd is in de oorlogsjaren. En, vindt Frits Barend, denk niet in groepen, maar in mensen. Vanavond vertellen ze over hun 4 mei-lezingen bij Op1.

* Ernst Kuipers over licht bemoedigende besmettingscijfers.
Licht bemoedigende besmettingscijfers vandaag. 7336 nieuwe corona-patiënten. Heel veel, maar al 2 weken is een dalende lijn te zien. Ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt met corona daalt. Maar de bezetting op de IC steeg wel. Hoe hoopgevend zijn de cijfers? Voorzitter van het Landelijke Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers reageert.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

88 van 188

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen

Zender

NPO 1

Omroep

MAX

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja