Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 Eergisteren 22:25 - 23:30
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

Met in deze uitzending:

* Stammen wij eigenlijk wel af van chimpansees en gaan mensen daadwerkelijk veranderen in robots? In zijn nieuwe televisieprogramma ‘Govert naar de oorsprong van de mens’ probeert wetenschapsjournalist Govert Schilling misverstanden over de mensheid op te lossen.

* Directeur van het Haarlemse Theater de Liefde Mylou Frencken is vastbesloten: de try-out van cabaretier Theo Maassen gaat morgen hoe dan ook door in een bomvolle theaterzaal. Ondertussen laat burgemeester Jos Wienen weten ‘handhavend op te gaan treden’ bij het theater morgen. Frencken en Wienen gaan met elkaar in discussie.

* Signaal na signaal is door het kabinet genegeerd in de maanden naar aanloop van de evacuatie van Kaboel. Vandaag debatteert de Tweede Kamer hierover. Er ging een hoop mis, aldus oud-militair Mart de Kruif en asieladvocaat Barbara Wegelin. Zij staat in contact met gezinnen die vastzitten in Afghanistan. De Afghaans Nederlandse juriste Sahar Shirzad pleit in haar petitie dat Afghanistan eindelijk als een onveilig land wordt erkend.

* Een drukke dag in politiek Den Haag: Pieter Omtzigt keerde als eenmansfractie terug in de Tweede Kamer en trok meteen van leer tegen de bestuurscultuur. Ook maakte informateur Remkes bekend dit weekend met de VVD, D66 en het CDA te praten over een minderheidskabinet. Ook een extraparlementair kabinet sluit hij niet uit. Politiek journalisten Sophie van Leeuwen en Thijs Broer en oud VVD-politicus Ed Nijpels bespreken de laatste politieke ontwikkelingen.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

192 van 255

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen

Zender

NPO 1

Omroep

MAX

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook