Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 Gisteren 15:55 - 17:00 h
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

Met in deze uitzending:
* Wat kunnen we doen voor de ruim tweeduizend achtergebleven Afghanen? De Tweede Kamer debatteerde vanmiddag over de situatie in Afghanistan en over het kabinetsplan om mensen die gevaar lopen door de Taliban naar Nederland te halen. Konden we niet allang zien aankomen dat er plek nodig zou zijn voor Afghaanse evacués? En waarom kwam de evacuatie zo laat op gang? We bespreken het met CDA-Kamerlid Derk Boswijk, politiek journalist Natalie Righton en burgemeester van Haarlem Jos Wienen.

* Voor de hoofdrol in de nieuwe romantische komedie ‘Liefde Zonder Grenzen’ verruilde actrice Yolanthe Cabau voor even het zonnige leven in LA voor ons koude kikkerlandje. In de film speelt ze een kankerpatiënt die besluit haar omgeving niet te vertellen dat ze ziek is, terwijl ze ondertussen een bucketlist afwerkt. Vanavond vertelt Yolanthe Cabau over deze bijzondere rol die behoorlijk wat van haar vroeg.

* Mart Smeets, de Nederlandse koning van de basketbalsportverslaggeving, heeft er een pupil bij. Sanne van Dongen gaat van hem de fijne kneepjes van het vak leren, zodat de oud-profbasketbalster goed beslagen ten ijs komt als zij het nieuwe NBA-programma ‘In alle staten’ bij ESPN gaat presenteren. Vanavond schuiven de twee samen aan en vertellen ze over de basketbalsport en hun samenwerking.

* Jochem Myjer is een groot natuurliefhebber, zo groot dat hij bijna bioloog was geworden. Voor zijn nieuwe natuurprogramma ‘Jochem in de wolken’ stijgt hij letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte. In een luchtballon vaart hij samen met piloot Ike over vier van Nederlands mooiste en meest waardevolle natuurgebieden. Vanavond vertelt de cabaretier over zijn passie voor de Nederlandse natuur en over zijn ervaringen in een mandje in de lucht.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

212 van 255

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen

Zender

NPO 1

Omroep

MAX

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook