Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 26 november 2021 22:25 - 23:25
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

Met in deze uitzending:* Het was hét hoofdpijndossier van de afgelopen week: mogen de scholen open blijven? Het antwoord lijkt ja. Naar alle waarschijnlijkheid maakt het kabinet dat vanavond bekend op de coronapersconferentie. Dat terwijl de meeste besmettingen toch echt onder schoolkinderen plaatsvinden. Is het wel verantwoord om die bij elkaar in de klas te zetten? Vanavond bij Op1 legt epidemioloog en kinderarts Patricia Bruijning uit waarom de scholen toch open kunnen blijven.* Nu door de coronamaatregelen alle voorstellingen worden afgelast, kan Huub Stapel niet meer optreden. Dus gaat de acteur en presentator aan de wandel en dat doet hij in zijn nieuwe programma ‘Langs de Maas’. In het programma laat hij de rivier in al haar facetten zien: van geschiedenis tot natuur en van economie tot cultuur, alles komt aan bod. Vanavond bij Op1 vertelt Stapel vast alles over zijn reis langs de Maas.* Experts en politici waren het er over eens: nooit meer een lockdown. Bijna niemand had erop gerekend dat we hier na bijna twee jaar coronacrisis weer zouden belanden, maar die keiharde maatregel hangt vanavond op de coronapersconferentie toch weer boven ons hoofd. Hoe krijgen we het virus er op de lange termijn onder? Vanavond bij Op1 bespreken we het laatste nieuws met politiek verslaggevers Joost Vullings en Thomas van Groningen, PVV-kamerlid Fleur Agema en met arts maatschappij & gezondheid Anja Schreijer.* Maarten van Rossem kan niet wachten tot hij een boosterprik krijgt

Sinds vorige week is Nederland begonnen met het zetten van boosterprikken. Historicus Maarten van Rossem kijkt met smart uit naar de coronapersconferentie waar hij hoopt te horen dat ook hij snel geprikt wordt. Bij Op1 vertelt hij waarom hij smacht naar zijn derde vaccinatie.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

244 van 255

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen

Zender

NPO 1

Omroep

MAX

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook