Op1

NPO 1

NPO 1 

15 Januari 2020

 15:40 - 16:45

h
Dagelijkse talkshow met wisselende presentatieduo's. De duo’s hebben ieder een vaste dag: Maandag: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra. Dinsdag: Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Woensdag: Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Donderdag: Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck. Vrijdag: Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.
Met in deze uitzending:

* Wat VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz betreft gaat een verbod op knalvuurwerk zoals CDA en VVD nu willen ver genoeg. Ze zit bij Op1 om de voorgenomen plannen van het kabinet te verdedigen.
* Bijna 1200 Nederlanders wachten elk jaar op een donornier, -hart of -lever. De gemiddelde wachttijd is ongeveer twee jaar en voor 150 mensen komt elk jaar het donororgaan te laat. Daarom is vandaag de aftrap van de actie #doneer1minuut. Patiënten vragen met deze actie niet om uw orgaan of om geld, maar om één minuut van uw tijd. Jamai Loman, die zelf een nier gedoneerd kreeg, ic-arts Farid Abdo van het Radboudumc en patiënten Peter Every en Fabian Cornelissen schuiven aan.
* De Rotterdamse locoburgemeester en wethouder van Integratie Bert Wijbenga (VVD) pleit in het NRC voor een vluchtelingenquotum van 640 personen per jaar in de stad. Volgens Wijbenga kan Rotterdam één vluchteling op de duizend inwoners aan. Een debat tussen Wijbenga en Nourdin el Ouali, politiek leider van Nida, die hem beticht van puur populisme.
* Make-upartiest Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, maakte in een YouTube-video bekend dat zij transgender is en haar coming-out leidde tot veel reacties in binnen- en buitenland. Wat betekent haar coming-out voor transgenders wereldwijd? Daarover zijn transgender en influencer Jessie Maya, voormalig 'Hij is een zij'-presentator Arie Boomsma en stylist JeanPaul Paula te gast.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

7

Seizoen

1

Premiere

2020

Presentator

Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/EO/MAX/WNL

Genre

Informatief

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk