Op1

NPO 1

NPO 1 

27 Maart 2020

 15:35 - 16:40

h
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:

* Nederlandse ziekenhuislaboratoria komen vanwege hun afhankelijkheid van de Zwitserse farmaceut Roche in de problemen met coronatests. Daar zijn Eelke van Ark en Jan-Hein Strop van onderzoeksplatform Follow the Money achtergekomen na gesprekken met het RIVM, verschillende laboratoria en Roche zelf. Voor de tests is er een tekort aan een bepaald vloeistof, die laboratoria makkelijk zelf kunnen maken, maar het precieze recept daarvoor houdt farmaceut Roche geheim.

* Eenheid en eenduidige communicatie. Als iets gewenst is in crisistijd, dan is het dat. Maar op die twee vlakken gaat het tijdens de coronacrisis nog niet zoals we zouden willen. Hoe kan de regering ervoor zorgen dat verschillende burgemeesters eenduidig handelen in deze crisistijd? Minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops heeft het antwoord.

* Hoe deed Hugo de Jonge het tijdens zijn eerste debat als corona-minister? Dat vertelt politiek verslaggever van NRC Barbara Rijlaarsdam. Zij volgde het debat en doet vanavond uitgebreid verslag bij Op1.

* De kans dat de coronacrisis Nederland in een recessie gaat trekken is groot. Dat meldt het Centraal Planbureau vandaag. Ook zal het, ondanks alle genomen maatregelen, tot meer werkloosheid leiden. Hoe zwaar de klap voor de economie en banenmarkt zal zijn, is afhankelijk van de duur van alle coronabeperkingen die in ons land zijn ingesteld. Vanavond bij Op1 praten voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof, voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer en journalist van het Financieel Dagblad Jean Dohmen over wat deze voorspellingen voor Nederland betekenen.

* De 16-jarige Sheraz is, voor zover bekend, de jongste coronapatiënt die op de Intensive Care terechtkwam. Artsen vreesden voor zijn leven. Tot grote opluchting van de familie ontwaakte hij na 10 dagen aan de kunstmatige beademing te hebben gelegen. Sinds een paar dagen is hij weer thuis. Bij Op1 doet hij via een videoverbinding zijn verhaal..
Opslaan

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

59 van 107

Seizoen

1

Premiere

2020

Presentator

Welmoed Sijtsma, Sander Schimmelpenninck

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/EO/MAX/WNL

Genre

Informatief

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk