Op1

NPO 1

NPO 1 

25 Maart 2020

 23:50 - 00:55

h
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:
* Aura Timen, hoofd landelijke coördinatie infectieziektenbestrijding bij het RIVM, is vanavond te gast over de eerder vandaag bekendgemaakte cijfers. In totaal zijn er 6412 bevestigde besmettingen en 356 doden. Waar staan we nu in de coronacrisis?

* Rechtbankverslaggever voor de Telegraaf Saskia Belleman was vandaag aanwezig bij de rechtszaak tegen een Corona-kucher die vandaag diende. De verdachte kuchte in het gezicht van een agent en beweerde besmet te zijn met het nieuwe coronavirus. Hoe doen de rechtbanken het eigenlijk dezer dagen, nu alles digitaal moet?

* 50-PLUS-leider Henk Krol maakt zich zorgen om het grote aantal ouderen dat direct en indirect wordt getroffen door het coronavirus.

* Suse van Kleef vertelt over het Verenigd Koninkrijk waar ze inmiddels strenge maatregelen nemen tegen het corona-virus. Zeker nu ook prins Charles, de opvolger van Queen Elizabeth, de ziekte heeft.

* Hannah van der Weg en Brahim Lakhal hebben allebei een broer die in een verzorgingsinstelling wonen. En die mogen op het moment geen bezoek ontvangen. Dat is lastig voor iedereen. Bij Op1 doen ze hun verhaal.

* Fedor Lammers en Peter Paul Zwanikken komen langzaam bij van hun corona-besmetting, en vertellen vanavond (via de telefoon) over hun ervaringen.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

58 van 107

Seizoen

1

Premiere

2020

Presentator

Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/EO/MAX/WNL

Genre

Informatief

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk