Op1

NPO 1

NPO 1 

24 Mei 2020

 22:20 - 23:36

Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:

* Het RIVM onderzoekt aan welke maatregelen Nederlanders zich wél en niet willen houden. Vanavond in Op1 brengt gedragspsycholoog van het RIVM Reint Jan Renes de verrassende uitkomsten in kaart.

* Zangeres Marga Bult werkte de afgelopen maanden in een speciaal ingericht zorghotel voor coronapatiënten in het Brabantse Uden. Langzaam wordt alles weer normaal in deze zwaar getroffen provincie. En ook in het leven van Marga Bult, want ze heeft haar verpleegstersoutfit voorlopig weer in de kast gehangen. Vanavond schuift ze aan bij Op1.

* Er voltrekt zich een drama in het leven van veel sekswerkers. Tot september zitten ze zonder inkomen en ze worden niet gecompenseerd. Seksclubeigenaar Lotte Alberg maakt zich grote zorgen.

* Tiger Woods speelt op dit moment een benefietwedstrijd die door miljoenen Amerikanen wordt gevolgd. Topgolfer Joost Luiten volgt het en vertelt vanavond in Op1 over zijn ontmoeting met Donald Trump.

* Wekenlang in weer en wind doodstil op ‘n plekje in de natuur liggen om dat éne moment met die éne vogel vast te leggen in beeld en geluid. Dat is het leven van cameraman Ruurd Jelle van der Leij en geluidsman Olivier Nijs; de mannen achter de successerie ‘Het Wad’. Vanavond bij Op1 vertellen ze erover.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

121 van 163

Seizoen

1

Premiere

2020

Presentator

Jeroen Pauw, Fidan Ekiz

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Informatief

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk