Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 17 September 2020 22:30 - 23:35
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.
Met in deze uitzending:

* Sybrand Buma gaat met nieuwe commissie Nederlands erfgoed beschermen.
Sybrand Buma is de voorzitter van de nieuwe ‘Commissie Collectie Nederland’. Deze commissie is ingesteld door de Raad van Cultuur en benoemd door de minister, omdat de bescherming van het Nederlands erfgoed een stuk beter kan. Onze kunst mag in het vervolg niet meer zomaar naar het buitenland verdwijnen. Aan Buma de taak om de collectie actueel te houden en te beschermen. Vanavond schuift hij aan om er alles over te vertellen.

* Ingrid Thijssen met eerste grote tv-interview als nieuwe voorzitter van VNO-NCW.
Ingrid Thijssen is de nieuwe voorzitter van de machtigste werkgeversorganisatie van Nederland: VNO-NCW. Ze volgde Hans de Boer op, twee maanden later dan gepland vanwege de coronacrisis. Veel bedrijven zitten in zwaar weer en zijn afhankelijk van steun van de overheid. Hoeveel miljarden kan de nieuwe voorzitter er nog bij lobbyen voor het bedrijfsleven de komende jaren? Vanavond schuift Thijssen aan bij Op1 voor haar eerste grote televisie-interview als VNO-NCW-voorzitter.

* Joost Vullings en Marieke Smits over de Algemene Politieke Beschouwingen.
Na de Tweede Kamer is vandaag het kabinet aan de beurt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Premier Mark Rutte gaat in op de vragen en wensen die de partijen aan het kabinet hebben gesteld over de begroting van volgend jaar en ook het coronabeleid kwam aan bod. Hoe bracht Rutte het ervan af in de politieke arena? Joost Vullings, politiek commentator bij EenVandaag en Marieke Smits, politiek verslaggever bij WNL, schuiven aan om na te beschouwen.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

221 van 286

Seizoen

1

Premiere

2020

Presentator

Welmoed Sijtsma, Jort Kelder

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/EO/MAX/WNL

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja