Dit zijn de hoogste geldprijzen ooit gewonnen op televisie

Geplaatst op 16 December, 10:00

Katching!

Snel geld verdienen kan soms in een spel- of quizshow op televisie. Soms zitten er een paar heel aardige (geld)winnaars tussen. Wij maakten een overzicht voor je.

Meer over spelshows op tv lees je hier

Miljoenenjacht 

Bedragen van een paar ton zijn meer regelmaat dan uitzondering bij Miljoenenjacht. Toch zitten er ook af en toe wat uitschieters bij. In 2005 was dat Helma, die een bedrag van €1.495.000 won. Dat was een knappe deal, want ze bleek slechts 1.000 euro in haar koffer te hebben. Twaalf jaar later was Krijn uit Almere de gelukkige die meer dan een miljoen euro won. Voor zijn 1 miljoen in de koffer kreeg hij van de notaris 1.120.000 euro overgemaakt. Pascal uit Meerssen won in 2018 ook een miljoenenbedrag, maar hij zal zich nog weleens achter de oren hebben gekrabd. In zijn gekozen koffer zat namelijk 2.000.000 euro. 

Arno Woesthoff

De absolute klapper van het spel met Linda de Mol als presentatrice is weggelegd voor Arno Woesthoff. In het guldentijdperk (2001) won hij het duizelingwekkende bedrag van tien miljoen gulden, omgerekend zo’n 4,5 miljoen euro. Het bizarre toeval wil dat diezelfde Arno in een eerdere editie van Miljoenenjacht al eens 1 miljoen gulden (453.780 euro) had gewonnen. Het leverde hem zes jaar later nog eens een rolletje in een commercial op. Hij geniet met een wijntje erbij van het leven.

Bankgiro Loterij The Wall

Voor Marjolein en haar zoon Malik kwam er op 29 april 2018 een droom uit. Zij wonnen samen 1.057.406 euro in BankGiro Loterij The Wall. Vlak voor de finale kreeg Marjolein een cheque van € 79.803 aangeboden om de eindstrijd af te kopen, maar de in Apeldoorn woonachtige moeder had het volste vertrouwen in haar zoon. Dat bleek achteraf de juiste keuze te zijn, want de in Arnhem woonachtige Malik (21) wist maar liefst € 1.057.406 op The Wall te zetten.

Lotto Weekend Miljonairs/BankGiro Miljonairs

Op 6 januari 2001 was Hans Peters uit Deventer de eerste kandidaat die de hoofdprijs won in Lotto Weekend Miljonairs. Hij won toen nog een miljoen gulden en was meer dan negentien jaar de enige die het voor elkaar had gebokst om alle vijftien vragen goed beantwoord te hebben tegenover Robert ten Brink. Op 29 augustus 2020 was Henny uit Lelystad de opvolgster van Hans. Zij won wel het grootste bedrag ooit in BankGiro Miljonairs, omdat ze 1 miljoen euro won. Tussendoor kreeg kandidaat Menno de Ruijter ook de mogelijkheid op het winnen van 1 miljoen, maar hij gaf het foute antwoord op de finalevraag. Zodoende ging hij met slechts 16.000 euro naar huis. 

Eén tegen 100 

In april 2019 won Aiso Vos uit Sneek het totaalbedrag van 119.871 bij Eén tegen 100. Daarmee moest hij het afleggen tegen Jan uit Enter, die 143.816 euro won. Dat was iets minder dan aardrijkskundigedocent Wim, die ruim 144.000 euro binnen wist te harken in de studio bij Caroline Tensen.

Lingo

Lingo staat niet bepaald bekend om de enorme bedragen die er gewonnen worden, maar heel af en toe vallen er wat uitschieters te noteren. In de 5000e aflevering van het programma gingen de finalisten met 35.000 euro naar huis, omdat elk goed geraden antwoord 5.000 euro waard was. Dat is nog altijd het ­Lingo-record. Eefje en Marloes van Helvoort uit Heesch deden het ook heel behoorlijk 7.420 euro bij elkaar te spelen. Dat deden ze uiteraard niet in één aflevering, want ze mochten acht keer terugkomen. Dat aantal is nog altijd een record in de geschiedenis. Owja, ze wonnen ook nog twee reischeques en Lingo-sokken.

¡Boom! 

Al de in Nederland gewonnen bedragen vallen in het niet bij het geweld waarmee ‘Los Lobos’ in Spanje huishielden in ¡Boom! De ‘wolven’ schreven daar geschiedenis door het ongekende en duizelingwekkende bedrag van 6.689.700 euro bij elkaar te spelen. Lekker hoor, zo’n bomshow aan de Costa.

Meer over spelshows op tv lees je hier

Bekijk ook