×

Stem nu voor de 1e kwalificatieronde

Gouden Televizier-Ring 2023

Gouden Televizier-Ring 2023
De stembussen voor de Gouden Televizier-Ring 2023 zijn geopend. Stem nu op jouw favoriete tv-programma van dit moment!
WK Darts

WK Darts

Van 15 december 2022 t/m 3 januari 2023 vindt het PDC World Darts Championship plaats. Je vindt op deze pagina onder andere het speelschema en laatste nieuws!

Bekijk meer items
Geen verdere items voor WK Darts

WK Darts

WK Darts is een internationaal dartstoernooi van de PDC dat jaarlijks wordt gehouden.

Schema

Het WK Darts start traditiegetrouw in december en eindigt begin januari. Dit toernooi bestaat uit zeven voorrondes, de kwartfinales, halve finales en de finale.

Spelers

Er zijn 96 deelnemers op het WK Darts. De 32 al geplaatste spelers van de PDC Order of Merit starten pas in de tweede rondes.

PDC Order of Merit

De PDC Order of Merit is de wereldranglijst darts. De plaats van darters op deze ranglijst wordt bepaald door het gewonnen prijzengeld van toernooien in de afgelopen twee jaar. Deze ranking bepaalt onder meer wie een vrijstelling krijgt voor de kwalificaties van de grotere dartstoernooien. 

Locatie

Van 1994 tot en met 2007 werd het WK Darts gehouden in de Circus Tavern in Purfleet (Engeland). Tegenwoordig vindt het toernooi plaats in Alexandra Palace in Londen (Engeland). 

Uitzendingen en livestreams

Van 2011 tot en met 2021 werd het WK Darts uitgezonden bij RTL 7. Vanaf 2022 is het toernooi exclusief te bekijken bij streamingdienst Viaplay