×

Met NLZIET kijk je precies hoe jij wilt naar je favoriete programma’s

Fijne tip!

NLZIET

Kijk wat, wanneer, waar én hoe je wil met NLZIET! Met de streamingdienst kun je volledig op jouw manier de leukste shows live, terug- en vooruitkijken. Dit kan op meerdere apparaten tegelijk, waar je ook bent binnen de EU.

WK Darts

WK Darts

Het PDC World Darts Championship 2024 is gewonnen door Luke Humphries! Zodra het nieuwe wereldkampioenschap van start gaat lees je hier weer alles over het toernooi.

SCHEMA EN UITSLAGEN
Winnaars PDC World Darts Championship

2013 - Phil Taylor

2014 - Michael van Gerwen

2015 - Gary Anderson

2016 - Gary Anderson

2017 - Michael van Gerwen

2018 - Rob Cross

2019 - Michael van Gerwen

2020 - Peter Wright

2021 - Gerwyn Price

2022 - Peter Wright 

2023 - Michael Smith

2024 - Luke Humphries

Bekijk meer items
Geen verdere items voor WK Darts

WK Darts

WK Darts is een internationaal dartstoernooi van de PDC dat jaarlijks wordt gehouden.

Schema

Het WK Darts start traditiegetrouw in december en eindigt begin januari. Dit toernooi bestaat uit zeven voorrondes, de kwartfinales, halve finales en de finale.

Spelers

Er zijn 96 deelnemers op het WK Darts. De 32 al geplaatste spelers van de PDC Order of Merit starten pas in de tweede rondes.

PDC Order of Merit

De PDC Order of Merit is de wereldranglijst darts. De plaats van darters op deze ranglijst wordt bepaald door het gewonnen prijzengeld van toernooien in de afgelopen twee jaar. Deze ranking bepaalt onder meer wie een vrijstelling krijgt voor de kwalificaties van de grotere dartstoernooien. 

Locatie

Van 1994 tot en met 2007 werd het WK Darts gehouden in de Circus Tavern in Purfleet (Engeland). Tegenwoordig vindt het toernooi plaats in Alexandra Palace in Londen (Engeland). 

Uitzendingen en livestreams

Van 2011 tot en met 2021 werd het WK Darts uitgezonden bij RTL 7. Vanaf 2022 is het toernooi exclusief te bekijken bij streamingdienst Viaplay