Sharon Stone geeft een sneak peek

Geplaatst op 3 December, 17:10

Basic Instinct zette begin jaren 90 de erotische thriller op de kaart en films als Body of Evidence en Final Analysis volgden. De impact van Basic Instinct werd echter niet meer geëvenaard.

Een biseksuele seriemoordenares, een ijspriem en niet te vergeten het onvergetelijke ‘kruisverhoor’: Basic Instinct is een klassieker geworden in het genre van de psychologische thriller. De film maakte van hoofdrolspeelster Sharon Stone en regisseur Paul Verhoeven wereldsterren.

Basic Instinct

We volgen in Basic Instinct rechercheur Nick Curran (Michael Douglas) die de moord op een uitgerangeerde popzanger onderzoekt. Tijdens zijn onderzoek stuit Curran op thrillerschrijfster Catherine Tramell (Sharon Stone).

De moord lijkt verdacht veel op een scène uit een van haar boeken. Als Curran een verhouding met haar begint, is dat het begin van een gevaarlijk spel.

Sharon Stone

Al direct na het succes van Basic Instinct was er speculatie over een vervolg. Toen bijna iedereen deze plannen eigenlijk alweer vergeten was, kwam daar veertien jaar na het origineel het vervolg in 2006 in de bioscoop.

Dit keer geen Michael Douglas, maar wel weer met een hoofdrol voor Sharon Stone als de biseksuele schrijfster Catherine Tramell, die wel houdt van spannende seksuele spelletjes en behoorlijk overweg kan met de ijspriem.

Het tweede deel wist de status van de klassieker bij lange na niet te evenaren. Alhoewel het budget van de film slechts zeven miljoen dollar was, bracht dit vervolg in totaal een schamele vijf miljoen dollar op.