Tip
Battlestar Galactica: Blood & Chrome

SBS 9

Sciencefiction

SBS 9 22 April 2021 20:30 - 22:20

Prequel op de serie Battle Star Calactica

De jonge piloot William (Luke Pasqualino) moet zich bewijzen in een missie die anders verloopt dan gedacht.

De eerste Cylon-oorlog woedt al tien jaar en de net afgestudeerde piloot William Adama voegt zich bij een missie. Hij is teleurgesteld dat hij niet een jager toegewezen heeft gekregen, maar aan boord moet van een vrachtschip.

Battlestar Galactica: Blood & Chrome

Adama's copiloot, luitenant Coker Fasjovic vindt het maar niks dat deze rookie zijn ruimteschip bestuurd. Fasjovic staat op het punt om met pensioen te gaan en wil dat alles in goede banen wordt geleid. Ook aan boord is wetenschapper Dr. Becca Kelly, die ze moeten vervoeren naar een geheime plek in Cylongebied. Kelly is niet bereid om te delen wat haar geheime missie is. Dat maakt Adama alleen maar nieuwsgieriger. Wat volgt is een spannend avontuur.

Slimme oplossing

Omdat de originele interieursets van Battlestar Galactica (de serie liep van 2004 tot 2009) niet bewaard zijn gebleven, zijn veel scènes aan boord van het schip gefilmd tegen een groen scherm en complete sets digitaal nagebootst. Aan veel van de binnenopnamen zijn kunstmatige effecten toegevoegd om de achtergronden die met een computer zijn gemaakt een beetje te verdoezelen.

Over deze film

Titel

Battlestar Galactica: Blood & Chrome

Premiere

2012

Regisseur

Jonas Pate

Acteurs & Actrices

Luke Pasqualino, Ben Cotton, Lili Bordán, Jill Teed, John Pyper-Ferguson

Scenario

Michael Taylor

Componist

Rick Bal, Miriam Cole, Daniel Colman, John W. Cook II, Greg Hewett

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Sciencefiction

Land

VS

Resolutie

1080i