Tip
Beautiful Creatures

NET 5

Fantasy

NET 5 25 oktober 2021 23:15 - 01:50

Op heksenjacht in Beautiful Creatures

Tiener Ethan wordt in de film Beautiful Creatures verliefd op een meisje dat net in zijn dorp is komen wonen. Dan ontdekt hij dat ze een heks is.

In het rustige dorpje Gatlin gebeurt nooit iets verrassends. Ethan (Alden Ehrenreich) is dan ook vastbesloten om na school zo snel mogelijk het dorp te verlaten. Totdat de mysterieuze Lena (Alice Englert) in Gatlin komt wonen.

Beautiful Creatures

Ethan voelt zich op een bijzondere manier aangetrokken tot de zestienjarige Lena. Ondanks dat iedereen waarschuwt uit haar buurt te blijven, wordt hij verliefd op haar. Samen ontdekken ze in Beautiful Creatures al snel dat er duistere geheimen zijn die hun families binden. Lena blijkt een heks.

Ze heeft alle moeite om haar krachten te beteugelen. Zij en Ethan komen erachter dat ze een eeuwenoude vloek moeten overwinnen die de familie van Lena generaties lang heeft achtervolgd.

Richard LaGravenese 

Beautiful Creatures is geregisseerd door Richard LaGravenese. Hij schreef ook het script, naar het gelijknamige young adult-boek van Kami Garcia en Margaret Stohl. Het schrijven van filmscripts gebaseerd op beroemde boeken is aan LaGravenese wel toevertrouwd. Hij schreef eerder de scenario's voor onder andere The Bridges of Madison County, The Horse Whisperer en Freedom Writers. Voor zijn script van The Fisher King kreeg LaGravenese een Oscarnominatie. 

Over deze film

Titel

Beautiful Creatures

Premiere

2013

Regisseur

Richard LaGravenese

Acteurs & Actrices

Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum

Scenario

Richard LaGravenese, Kami Garcia, Margaret Stohl

Componist

Thenewno2 , Phil Barrie, Gregory Black, Scott Curtis, Judah Getz, Scott Cannizzaro

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Fantasy

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook