Tip
Britt-Marie Was Here

NPO 2

Tragikomedie

NPO 2 23 oktober 2021 23:45 - 01:15

Van huisvrouw tot voetbaltrainer

Een huisvrouw van middelbare leeftijd gooit haar leven in de film Britt-Marie was here compleet om. Ze wordt trainer van een jeugdvoetbalteam.

Britt-Marie (Pernilla August) is al veertig jaar getrouwd met Kent (Peter Haber). Vroeger droomde ze van reizen en avontuur, maar dat is er nooit van gekomen.

Britt-Marie Was Here

Niet dat ze dat erg vindt, Britt-Marie is tevreden met haar gestructureerde leventje. Totdat ze ontdekt dat Kent al tijden vreemdgaat. Ze pakt haar koffers en neemt de enige baan aan die ze kan vinden: Britt-Marie wordt jeugdleider bij een recreatiecentrum in het plaatsje Borg. Daar hoort ook bij dat ze coach wordt van het jeugdvoetbalteam. Dat ze niets van voetbal weet houdt haar in Britt-Marie Was Here niet tegen.

Fredrik Backman

Britt-Marie Was Here is een verfilming van de roman van de Zweedse schrijver Fredrik Backman (Een man die Ove heet). De film draagt, net als de verfilming van dat eerdere boek, zijn signatuur: het is een tragikomisch verhaal over iemand die opnieuw leert hoe mooi het leven kan zijn als je je openstelt voor anderen.

Kijk direct

Over deze film

Titel

Britt-Marie Was Here

Premiere

2019

Regisseur

Tuva Novotny

Acteurs & Actrices

Pernilla August, Vera Vitali, Peter Haber, Olle Sarri, Mahmut Suvakci

Scenario

Anders Frithiof August, Øystein Karlsen, Tuva Novotny

Componist

Ginge Anvik

Zender

NPO 2

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Film

Subgenre

Tragikomedie

Land

S

Bekijk ook