Tip
Crazy Rich Asians

NET 5

Romantische komedie

NET 5 21 oktober 2021 20:30 - 22:55

Henry Golding is schathemeltjerijk in Crazy Rich Asians

De Chinees-Amerikaanse Rachel reist in Crazy Rich Asians met haar vriend Nick naar Singapore om de bruiloft van zijn beste vriend bij te wonen. Ze komt tot een bijzondere ontdekking.

In veel (Hollywood)films komen Aziatische personages er bekaaid vanaf. Op een paar uitzonderingen na moeten Aziatische acteurs het doen met bijrolletjes, die doorgaans van de stereotypen aan elkaar hangen.

Crazy Rich Asians

Hoe anders is het in de romantische komedie Crazy Rich Asians: de film heeft geen niet-Aziatische personages.

De Chinees-Amerikaanse Rachel (Constance Wu) gaat met haar vriend Nick (Henry Golding) naar Singapore om zijn familie te ontmoeten. Pas daar ontdekt ze dat Nick een telg is uit een van de rijkste en machtigste families van Singapore.

Die familie, en dan vooral moeder Eleanor (Michelle Yeoh) ziet het niet zo zitten in Rachel. Eleanor vindt de 'simpele' hoogleraar economie niet goed genoeg voor haar zoon.

Zo vertelt Crazy Rich Asians een universeel verhaal met een Aziatische inslag die verder gaat dan de stereotyperingen. Dat is een verademing en een verrijking tegelijk.

Awkwafina

Awkwafina speelt Goh Peik Lin, een goede vriendin van Rachel. De actrice improviseerde een groot deel van haar dialogen.

Het was de bedoeling dat Awkwafina's personage ongeveer iedere scène een andere kleurige pruik zou dragen. Toen ze het blonde exemplaar dat je in Crazy Rich Asians ziet opzette, besloten de makers dat Goh Peik de hele film lang een blondine zou blijven.

Over deze film

Titel

Crazy Rich Asians

Premiere

2018

Regisseur

Jon M. Chu

Acteurs & Actrices

Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh, Gemma Chan, Awkwafina

Scenario

Peter Chiarelli, Adele Lim

Componist

Brian Tyler

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook