Tip
Daddy Day Care

SBS 9
Rating 5.2

Komedie

SBS 9 Vanavond 20:30 - 22:20

Eddie Murphy let op de kleintjes in sympathieke comedy

Als je je baan kwijtraakt, moet je soms creatief zijn om toch nog  brood op de plank te krijgen. Twee vaders maken van de nood een deugd: ze beginnen een kinderdagverblijf in de comedy Daddy Day Care.

Zo ben je de trotse kostwinner van je gezin, zo zit je werkloos thuis. Dat overkomt collega's en vrienden Charlie (Eddie Murphy) en Phil (Jeff Garlin).

Daddy Day Care

Omdat de banen niet bepaald voor het oprapen liggen, zien Charlie en Phil het al aankomen: voorlopig zitten ze thuis. Met frisse tegenzin pakken ze hun nieuwe rol als huisman op. Tot ze bedenken dat ze van de nood ook een deugd kunnen maken. Phil en Charlie gaan een kinderdagverblijf beginnen! Dat blijkt een schot in de roos. Binnen de kortste keren loopt Daddy Day Care als een trein. Gek eigenlijk: Charlie en Phil kunnen hun eigen kids al amper opvoeden, laat staan dat ze goed overweg kunnen met andermans kroost.

Eddie Murphy

In veel van zijn films speelt Eddie Murphy meerdere rollen. In Daddy Day Care houdt hij zich in: Murphy is alleen te zien als Charlie. Wereldwijd haalde de film en dikke 160 miljoen dollar op. Geld zat dus om nog een vervolg te maken. Daddy Day Camp verscheen in 2007. In die film beginnen Phil en Charlie een zomerkamp.

Over deze film

Titel

Daddy Day Care

Premiere

2003

Regisseur

Steve Carr

Acteurs & Actrices

Eddie Murphy, Jeff Garlin, Regina King, Steve Zahn, Anjelica Huston

Scenario

Geoff Rodkey

Componist

David Newman, Steve Bissinger, Thom Brennan, Chuck Buch, David Diamond, Eric Flickinger

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Bekijk ook