Tip
Dirty Grandpa

RTL 7

Komedie

RTL 7 20 Januari 2021 20:29 - 22:40

Robert De Niro is een vies oud mannetje

Opa's zijn lief, wijs en ze maken vaak de beste flauwe grapjes. En omdat ze al een dagje ouder zijn, zijn ze hun wilde haren ondertussen wel kwijt. Behalve dan de opa in Dirty Grandpa.

Jason (Zac Efron) heeft genoeg aan zijn hoofd: hij gaat binnenkort trouwen en zijn oma is net overleden, na een ziekbed van tien jaar. Hij zit er eigenlijk niet op te wachten om met zijn opa op stap te gaan

Dirty Grandpa

Omdat hij de eenzame ouwe baas zielig vindt, besluit Jason om opa Dick (Robert De Niro) naar zijn vakantieadres te brengen. Tijdens die rit leert Jason zijn opa op een hele andere manier kennen.

Het lijkt erop dat de dood van zijn vrouw er voor zorgt dat er iets verschrikkelijks in Dick ontwaakt: een vies oud mannetje. Het is twee dagen rijden naar Boca Raton, dus Jason gaat het nog zwaar krijgen.

De platte en ranzige grappen vliegen je in Dirty Grandpa om de oren. Wie daar niet vies van is, zit met deze komedie geramd.

Zac Efron

Tieneridool Zac Efron deed bijna al zijn naaktscènes in Dirty Grandpa zelf. De welgevormde bilpartij die je in beeld ziet is dus van Efron zelf, en niet van een body double. Behalve in de scène waarin hij naakt op een motor zit.

In de full frontal strandscène was de acteur niet naakt. Hij droeg een huidkleurig broekje met daarboven een kunstpenis.

Met een beetje trucage in de montage ziet dat er allemaal behoorlijk geloofwaardig uit.

 

Over deze film

Titel

Dirty Grandpa

Premiere

2016

Regisseur

Dan Mazer

Acteurs & Actrices

Robert De Niro, Zac Efron, Zoey Deutch, Aubrey Plaza, Jason Mantzoukas

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Resolutie

1080i