Tip
Fast & Furious 6

Veronica

Actie

Veronica 20 April 2021 20:30 - 23:05

Vin Diesel en Paul Walker scheuren naar Londen

Dom en Brian hebben met een klus in Rio de Janeiro een flinke duit verdiend. Een mooi moment om even op hun lauweren te rusten. Daar komt weinig van terecht: FBI-agent Hobbs heeft de twee nodig.

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en hun team hebben 100 miljoen dollar overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Daarmee begint Fast & Furious 6.

Fast & Furious 6

Dom en Brian kunnen niet lang van hun rust genieten. FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) is namelijk een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw (Luke Evans).

Als Hobbs ontdekt dat Doms doodgewaande ex-vriendin Letty (Michelle Rodriguez) de rechterhand is van Shaw, vraagt hij zijn oude vijanden Dom en Brian om hulp. Samen met hun team gaat het tweetal in Fast & Furious 6 naar Londen om Shaw te stoppen.

Paul Walker

Fast & Furious 6 ging in mei 2013 in Nederland in première. In de film is de cast nog op volle sterkte.

Anders was dat toen in 2015 Furious 7 verscheen. Tijdens de productie van deze film kwam Paul Walker bij een auto-ongeluk om het leven.

Omdat de meeste scènes met Walker al waren opgenomen, is hij nog wel in het zevende deel te zien. Zijn broers Caleb en Cody speelden als stand-ins de scènes die Walker niet zelf heeft kunnen doen.

Over deze film

Titel

Fast & Furious 6

Premiere

2013

Regisseur

Justin Lin

Acteurs & Actrices

Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster

Scenario

Chris Morgan, Gary Scott Thompson

Componist

Paul Aulicino, Peter Brown, John Casali, Kevin Cerchiai, Patrick Christensen

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i