Tip
Fair Game

NET 5
Rating 6.7

Thriller

NET 5 15 oktober 2021 23:15 - 01:25

CIA-agente Naomi Watts is vogelvrij verklaard

Fair Game is de verfilming van het waargebeurde verhaal van CIA-agente Valerie Plame Wilson. Haar identiteit werd opzettelijk gelekt.

Diplomaat Joseph S. Wilson (Sean Penn) heeft een lange staat van dienst. Hij was onder andere ambassadeur van Amerika in Gabon en Sao Tome en Principe.

Fair Game

Zijn vrouw, Valerie Plame Wilson (Naomi Watts) werkt bij de CIA. Haar collega's vragen hem een bezoek aan Niger te brengen.

Joseph moet daar uit gaan zoeken of het Afrikaanse uranium exporteert naar het Irak van Saddam Hoessein. Hij concludeert dat dat niet het geval is.

Als president George W. Bush het uranium uit Niger later als reden gebruikt om Irak binnen te vallen, weet Joseph dat hij liegt. Er ís helemaal geen uranium, dus kunnen de massavernietigingswapens waar Bush en zijn regering het over hebben er ook niet zijn.

Hij schrijft in Fair Game een stuk voor de New York Times waarin hij haarfijn uitlegt dat Bush de Tweede Golfoorlog onder valse voorwendselen is begonnen. Daar is de president niet blij mee.

Wat heet. Bij wijze van wraak lekt de regering gevoelige informatie over Valerie naar de pers.

Sean Penn

Sean Penn was achteraf niet blij met zijn optreden in Fair Game. Hij vindt dat hij veel te overdreven acteert in de film.

Tijdens de opnames lagen zijn toenmalige vrouw Robin Wright en hij in scheiding. Die persoonlijke problemen werkten door in zijn acteerprestaties.

Een paar jaar na de release ging regisseur Doug Liman opnieuw de montagekamer in. In de nieuwe edit van de film probeerde hij Penns rol hier en daar wat bij te schaven.

Dat was niet de enige reden: in 2018 verleende president Trump Lewis 'Scooter' Libby, een van de hoofdrolspelers in dit schandaal, gratie. Liman wilde dat in de film opnemen.

Kijk direct

KIJK

KIJK

gratis

Kijk direct

Over deze film

Titel

Fair Game

Premiere

2010

Regisseur

Doug Liman

Acteurs & Actrices

Naomi Watts, Sean Penn, Sonya Davison, Ty Burrell, Bruce McGill

Scenario

Jez Butterworth, John-Henry Butterworth

Componist

John Powell, Bob Chefalas, Rick Chefalas, Marko A. Costanzo, Dani Fontrodona, Michael Fowler

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS

Bekijk ook