Tip
Shutter Island

Spike

Thriller

Spike 27 september 2021 20:30 - 23:04

Wordt Leonardo DiCaprio langzaam gek?

Twee US Marshalls zoeken op een eiland naar een vrouw die is ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis. Ze vinden meer dan alleen de vrouw in kwestie.

Regisseur Martin Scorsese werkt de laatste jaren veel samen met Leonardo DiCaprio; het duo maakte tot nu toe vijf films samen.

Shutter Island

Shutter Island, waarin DiCaprio overtuigt als US Marshall Teddy Daniels, is de vierde in die reeks.

Halverwege de jaren 50 meert Teddy met collega Chuck (Mark Ruffalo) aan op Shutter Island. Daar is een gevaarlijke patiënt ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis.

Terwijl Teddy en Chuck hun onderzoek uitvoeren, blijkt dat er in de inrichting en op het eiland vreemde dingen gebeuren. Vinden ze de vrouw terug of is er meer aan de hand?

Scorsese haalde zijn inspiratie voor deze verfilming van een roman van Dennis Lehane uit horrorfilms en thrillers uit de jaren 40 en 50. Om die sfeer op zijn acteurs over te brengen liet hij ze onder meer Hitchcocks klassieker Vertigo kijken.

Martin Scorsese

Martin Scorsese levert met Shutter Island een ijzersterke en beklemmende film af, waarin de spanningsboog van begin tot eind strak gespannen staat. Voor de Academy, de organisator van de Oscaruitreiking, was dat blijkbaar niet genoeg.

Shutter Island is de enige film die hij samen met hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio maakte die geen Oscarnominaties kreeg.

Mark Ruffalo is een groot fan van Scorsese. Hij stuurde de regisseur een brief waarin hij vertelde hoe graag hij een keer met hem zou willen werken.

Dat had resultaat: de brief leverde Ruffalo zijn rol in Shutter Island op.

Over deze film

Titel

Shutter Island

Premiere

2010

Regisseur

Martin Scorsese

Acteurs & Actrices

Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Emily Mortimer, Ben Kinsley, Max von Sydow

Scenario

Laeta Kalogridis, Dennis Lehane

Componist

Robbie Robertson, Jamie Baker, David Boulton, Kam Chan, Marko A. Costanzo, Kelly Doran

Zender

Spike

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook