Tip
The Bone Collector

RTL 7

Thriller

RTL 7 23 oktober 2021 22:10 - 00:50

Denzel Washington blijft in bed

Een bijna volledig verlamde forensisch expert helpt de politie een seriemoordenaar op de sporen. Een jonge agente fungeert als zijn ogen en oren op de plaatsen delict.

Er is een seriemoordenaar actief in New York. De politie kan bij het onderzoek de hulp van forensisch expert Lincoln Rhyme (Denzel Washington) goed gebruiken.

The Bone Collector

Dat kan nog problematisch worden: bij een vorige zaak is Rhyme dusdanig gewond geraakt dat hij zo goed als volledig verlamd is. Hij kan alleen zijn hoofd en één arm nog bewegen.

Er komt een oplossing in de vorm van de jonge agente Amelia Donaghy (Angelina Jolie). Zij zal met camera en microfoon in de aanslag alle aanwijzingen onderzoeken.

Zo fungeert ze dus als Rhymes oren en ogen op de plaatsen delict. Kan hij vanuit zijn ziekbed zijn licht over de zaak kan laten schijnen. Daartoe richt hij een heuse commandopost in in zijn appartement. Al puzzelend proberen Lincoln en Amelia te achterhalen wie de dader is voor hij weer toe kan slaan.

Phillip Noyce

Phillip Noyce is achteraf toch niet helemaal tevreden over The Bone Collector. De regisseur weet ook hoe dat komt.

Volgens hem wilde iedere filmstudio na het succes van Se7en een film over seriemoordenaars maken. Noyce kreeg daarom tijdens het filmen het dat hij met lopendebandwerk bezig was.

Ook wist hij eigenlijk meteen al dat zijn film het bij lange na niet zou halen bij de megahit die de studiobazen probeerden te kopiëren.

Over deze film

Titel

The Bone Collector

Premiere

1999

Regisseur

Phillip Noyce

Acteurs & Actrices

Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Luis Guzmán

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS/Cdn

Resolutie

1080i

Bekijk ook