Tip
Four Brothers

Spike

Actie

Spike 25 oktober 2021 20:30 - 22:50

De broers van Mark Walhberg starten een zoektocht

Na de moord op hun adoptiemoeder gaan vier geadopteerde broers in de film Four Brothers op zoek naar de dader.

Evelyn Mercer (Fionnula Flannagan) is een schat van een mens. Ze stelt haar huis open voor pleegkinderen en zorgt er zo voor dat jongens met een moeilijke jeugd een beetje hoop voor de toekomst hebben. Ze heeft zelfs vier van haar pleegzonen geadopteerd.

Four Brothers

Deze Four Brothers hebben elkaar jaren niet meer gezien als ze bij elkaar komen. De reden is niet bepaald feestelijk. Evelyn is overleden. Een stel criminelen schoot haar dood bij de overval op een avondwinkel. Haar adoptiezoons denken dat er meer aan de hand is. Ze geloven niet in de willekeur van een simpele overval.

Omdat het politieonderzoek maar langzaam vordert, gaan Bobby (Mark Wahlberg) en zijn geadopteerde broers Jeremiah (André Benjamin), Angel (Tyrese Gibson) en Jack (Garrett Hedlund) zelf achter de daders aan. Het viertal ontdekt dat de zaak nog veel ingewikkelder en smeriger is dan ze konden vermoeden.

Ook komen ze in aanraking met een aantal ongure types: van een corrupte politieagent en een beruchte crimineel tot een belangrijk politicus. Allemaal lijken ze meer te weten van Evelyns dood.

Mark Wahlberg

Regisseur John Singleton lijkt een voorkeur te hebben voor muzikanten die acteur zijn geworden. Drie van de hoofdspelers in Four Brothers begonnen hun carrière in de muziekwereld. Tyrese Gibson, die Angel speelt, werd bekend als R&B-zanger Tyrese. Rapper André 3000, bekend van het hiphopduo Outkast, speelt Jeremiah. Ook Mark Wahlberg heeft een verleden in de muziek. In de jaren 90 had hij met Marky Mark and the Funky Bunch een hitje met het nummer Good vibrations.

Alleen Garret Hedlund was geen muzikant voor hij ging acteren. Toch heeft hij wel wat met muziek. In 2010 speelde hij een countryzanger in Country Strong. Hedlund zong alle nummers zelf.

Over deze film

Titel

Four Brothers

Premiere

2005

Regisseur

John Singleton

Acteurs & Actrices

Mark Wahlberg, Fionnula Flanagan, Tyrese Gibson, Garrett Hedlund, André Benjamin

Scenario

David Elliot, Paul Lovett

Componist

David Arnold, Richard Adrian

Zender

Spike

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook