Tip
Good Will Hunting

Eén
Rating 7.8

Drama

Eén 21 November 2020 21:25 - 23:30

De doorbraak van Matt Damon en Ben Affleck

Een jongeman werkt als conciërge op een gerenommeerde universiteit. Een docent ontdekt bij toeval dat de jongen een wiskundig genie is.

Vóór 1997 had nog bijna niemand van Matt Damon en Ben Affleck gehoord. Dat veranderde in één klap met Good Will Hunting.

Good Will Hunting

De toen 27- en 25-jarige vrienden schreven samen het scenario en speelden zelf belangrijke rollen. Met resultaat: Affleck en Damon wonnen voor Good Will Hunting de Oscar voor beste scenario.

De film gaat over de jonge, opvliegende Will (Matt Damon), die superintelligent is, maar daar niets mee doet. Hij werkt als schoonmaker op een universiteit, waar hij voor de lol een ingewikkelde wiskundige formule oplost.

Daarmee maakt hij indruk op professor Lambeau (Stellan Skarsgård), die een oude vriend (Robin Williams) inschakelt om te proberen tot de jongen door te dringen.

Wat de verhaallijn betreft komen Damon en Affleck niet met spectaculaire verrassingen. De meerwaarde van dit drama zit in de dialogen, het acteerwerk en de regie van Gus Van Sant.

Ben Affleck en Matt Damon

De opnames van Good Will Hunting waren een bijzondere ervaring voor Matt Damon en Ben Affleck. Op de eerste draaidag barstten ze in tranen uit.

Het waren tranen van blijdschap. Omdat ze de gevestigde acteurs Robin Williams en Stellan Skarsgård van dichtbij aan het werk konden zien.

Dat de twee scènes speelden die Affleck en Damon hadden geschreven, maakte het alleen nog maar mooier.

Kijk via ondemand

Meer tips
KPN

KPN

€9,99 p/maand
Kijk direct

Over deze film

Titel

Good Will Hunting

Premiere

1997

Regisseur

Gus Van Sant

Acteurs & Actrices

Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams, Minnie Driver, Stellan Skarsgård

Scenario

Matt Damon, Ben Affleck

Componist

Peter Appleton, Kelley Baker, Mike Boudry, David A. Cohen, Tom E. Dahl

Zender

Eén

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS