Tip
Happy End

NPO 2

Drama

NPO 2 11 september 2021 23:45 - 01:25

Zwart-komisch portret van een nare familie

Als haar moeder in het ziekenhuis belandt, trekt een pubermeisje bij haar vader en zijn familie in. De zwarte comedy Happy End werd gemaakt door tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke.

De Oostenrijkse filmmaker Michael Haneke kijkt in zijn films doorgaans met een kille, afstandelijke blik naar de wereld. Een wereld die hij ook nog eens afschildert als een plek vol nare, egoïstische mensen.

Happy End

Amour uit 2012 is daar een uitzondering op. De film is liefdevol en warm. Met opvolger Happy End is Haneke terug op bekend, naargeestig terrein. De film speelt zich grotendeels af in en rond een groot huis in de buurt van Calais. Daar woont de familie Laurent: pater familias George (Jean-Louis Trintignant), dochter Anne (Isabelle Huppert) met haar zoon, en haar broer Thomas (Mathieu Kassovitz) met zijn gezin. Daar komt een nieuwkomer bij in de persoon van Ève (Fantine Harduin), Thomas’ dochter uit een eerder huwelijk. Haar komst legt niet alleen de verstoorde verhoudingen in de familie bloot voor de kijker, Ève blijkt zelf lang niet zo onschuldig als haar leeftijd misschien doet vermoeden.

Isabelle Huppert

Voor Isabelle Huppert is Happy End alweer haar vierde samenwerking met regisseur Michael Haneke. Eerder speelde ze al in La pianisteLe temps du loup en Amour. In die laatste film speelt Jean-Louis Trintignant, net als hier, haar vader.

Kijk direct

Over deze film

Titel

Happy End

Premiere

2017

Regisseur

Michael Haneke

Acteurs & Actrices

Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski

Scenario

Michael Haneke

Zender

NPO 2

Omroep

NTR

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

F/A/D

Bekijk ook