Tip
Hitman

Veronica
Rating 4.6

Actie

Veronica Eergisteren 22:30 - 00:20

Huurmoordenaar op de vlucht

Huurmoordenaar Agent 47 moet een aanslag plegen op de Russische president. Dat verloopt niet geheel volgens planning: de moordenaar verandert zelf in een doelwit.

The Organization is een schimmige club die kinderen opleidt tot perfecte moordenaars. We zien in Hitman dat regeringen die een smerig klusje willen uitvoeren, contact opnemen met de Organization.

Agent 47

Agent 47 (Timothy Olyphant) is een van de moordenaars in dienst van de organisatie. Net als zijn collega’s is hij kaal en heeft hij een streepjescode op zijn achterhoofd getatoeëerd.

Deze genetisch gemanipuleerde superhuurmoordenaar krijgt in Hitman de opdracht om de Russische president om te leggen. Dat zou een koud kunstje moeten zijn en dat is het ook: de president legt het loodje.

Of toch niet? Niet veel later duikt de beste man doodleuk op in een tv-programma.

Samen met Nika (Olga Kurylenko) slaat Agent 47 op de vlucht. En dan gebeurt er iets geks: Nika brengt bij de ijskoude moordenaar gevoelens boven die hij nooit eerder ervaren heeft.

Hitman

Hitman is gebaseerd op de gelijknamige computergameserie. Het eerste spel verscheen in 2001. Inmiddels staat de teller op zeven computerspellen en twee games voor op je mobiel.

Acht jaar na Hitman verscheen er nog een tweede film rond Agent 47. Hitman: Agent 47 ging in 2015 in première. Rupert Friend speelt daarin de rol van Agent 47.

 

Kijk via ondemand

Meer tips
Pathé Thuis

Pathé Thuis

onbekend
Kijk direct
iTunes

iTunes

vanaf €3,99
Kijk direct
Google Play

Google Play

onbekend
Kijk direct
KPN

KPN

€9,99 p/maand
Kijk direct

Over deze film

Titel

Hitman

Premiere

2007

Regisseur

Xavier Gens

Acteurs & Actrices

Timothy Olyphant, Olga Kurylenko, Dougray Scott, Robert Knepper, Ulrich Thomsen

Scenario

Skip Woods

Componist

Emmanuel Angrand, Antoine Baudouin, Thomas Bernard, Derek Casari, Jonathan Chiles

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

F/VS