Tip
Hotel Mumbai

NET 5

Thriller

NET 5 17 september 2021 20:30 - 22:55

Waargebeurd: spannende thriller over terreuraanslag op vijfsterrenhotel in Mumbai

De heftige film Hotel Mumbai vertelt het verhaal van de aanslag op een luxe hotel in India.

Het Taj Mahal Palace is een vijfsterrenhotel in Mumbai. Het is een instituut, een iconisch gebouw, maar ook een plek met een zwarte rand.

Hotel Mumbai

In november 2008 vindt in het hotel een terreuraanslag plaats. Gewapende terroristen houden er 68 uur lang huis. Als politie en leger het enorme pand na die tijd hebben schoongeveegd, blijkt de omvang van de ramp: er zijn ruim 160 doden. Hotel Mumbai geeft de mensen die deze hel doormaakten een gezicht. Van bediende Arjun (Dev Patel), die alles in het werk stelt om zijn gasten in veiligheid te brengen, tot de Iraanse erfgename Zahra (Nazanin Boniadi), haar Amerikaanse man en de Russische zakenman Vasili (Jason Isaacs). De film ontkomt helaas niet aan sensatiezucht: Hotel Mumbai wil hier en daar net iets te veel een spannende thriller zijn. Bij een gevoelig onderwerp zoals dit zorgt dat soms voor een wrange bijsmaak.

Dev Patel

Dev Patel speelt in Hotel Mumbai een van de heldhaftige hotelmedewerkers. Hij brak door als acteur door zijn rol in Slumdog Millionaire. Voor opnames van die film was Patel, die opgroeide in Engeland, in 2008 in Mumbai. De slotscène van Slumdog Millionaire speelt zich af op het perron van Victoria Station. Een maand later, Patel was ondertussen weer thuis in Engeland, vielen terroristen het Taj Mahal Palace aan. Ook op Victoria Station vond een aanslag plaats. Voor de acteur was dat een belangrijke reden om en rol in Hotel Mumbai aan te nemen.

Over deze film

Titel

Hotel Mumbai

Premiere

2018

Regisseur

Anthony Maras

Acteurs & Actrices

Amandeep Singh, Suhail Nayyar, Manoj Mehra, Dinesh Kumar, Amriptal Singh

Scenario

John Collee, Anthony Maras

Componist

Volker Bertelmann

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

Aus/VS/Ind

Resolutie

1080i

Bekijk ook