Tip
Hugo

Spike

Drama

Spike 24 Juli 2021 20:30 - 22:55

De machine van Jude Law

Hugo is een twaalfjarige jongen die in het Parijse treinstation Montparnasse woont. Hij begint aan een magisch avontuur om een mysterieuze machine van zijn overleden vader weer aan de praat te krijgen.

Sinds de dood van zijn vader woont Hugo bij zijn alcoholverslaafde oom. die verantwoordelijk is voor het onderhoud van alle stationsklokken.

Hugo

Hoe jong ook, Hugo weet alles over het specialistische werk. Hij heeft de kneepjes van het vak van zijn vader geleed.

Maar één ding vindt hij nog belangrijker: het stelen van onderdelen voor een mysterieuze machine van zijn vader. Hugo is ervan overtuigd dat als hij dat apparaat kan repareren, er een boodschap van zijn overleden vader uit zal komen.

Terwijl hij na het overlijden van zijn oom zelf de klokken onderhoudt, gaat Hugo daarom op zoek naar het laatste onderdeel van zijn vaders machine: een bijzondere, hartvormige sleutel.

Georges Méliès

Tijdens die zoektocht leert Hugo de uitbater van de speelgoedkraam op het station kennen. Deze knorrige oude baas (Ben Kingsley) heeft een bijzonder verleden: hij is niemand minder dan Georges Méliès, pionier van de vroege film.

Martin Scorsese

Martin Scorsese staat vooral bekend om zijn gangsterfilms. Hij heeft klassiekers als Taxi DriverGoodfellas in Casino geregisseerd.

Hugo is de eerste familiefilm van de ervaren regisseur. Hoewel het genre voor hem nieuws is, gaat het hem goed af.

Dat komt deels omdat Hugo over zijn grote liefde gaat: film. De liefde voor cinema – en voor oude meester Méliès spat werkelijk van het scherm in dit prachtig vormgegeven familie-avontuur.

Over deze film

Titel

Hugo

Premiere

2011

Regisseur

Martin Scorsese

Acteurs & Actrices

Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley, Jude Law, Sacha Baron Cohen

Scenario

John Logan, Brian Selznick

Componist

Howard Shore, Jamie Baker, Kam Chan, Marko A. Costanzo, Chris Fielder, Tom Fleischman

Zender

Spike

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook